Знайшли помилку?!

Виділіть текст з помилкою та натисніть одночасно дві клавіші - Shift + Ентер, у вікні напишіть свій варіант виправлення помилки ...

Салати на Новий рік

Ви вже придумали, які приготувати салати на Новий рік 2013, щоб порадувати близьких свіжою порцією смачненького, здивувати гостей своєю майстерністю і задобрити господиню року - чорного водяного Змію? Якщо ви все ще в процесі, ми вам охоче підкинемо пару цікавих рецептиком, які займуть гідне місце у вашому святковому меню, оригінально разнообразив класичне тріо «олів'є-мімоза-оселедець під шубою». А найголовніше - вони приємно порадують вас своїм смаком і стануть справжньою окрасою новорічного столу!

Готуємо оригінальні салати на Новий рік 2013: смачно і нарядно

Новорічний салат «Кедрова шишка»

А чому б не подати до святкового столу чарівно кедрову шишку?! Адже вона так гармонує з новорічною ялинкою! Та й кедрові горішки люблять усі, не кажучи вже про сюрпризи і загадки.

Необхідні інгредієнти:

  • вершковий сир - 300 грам
  • кедрові горішки - 50 грам
  • куряче філе відварне - 200 грам
  • зелень кропу або фенхеля - 20 грам
  • майонез для заправки - 50 грам
  • часник і сіль за смаком
  • мигдаль для прикраси
  • для гарніру - крекери зі смаком бекону

Спосіб приготування:

Сир збиваємо в блендері з дрібно рубаним кріп, часником і майонезом. Збиваємо до однорідної консистенції. Філе курки ріжемо невеликими кубиками. Пряну сирно-майонезну масу змішуємо з куркою, додаємо подрібнені кедрові горішки, солимо за смаком. Викладаємо салат на блюдо у формі кедрового горіха. Прикрашаємо мигдалем, а з гілочок кропу або фенхеля створює кедрову гілочку. Навколо шишки викладаємо крекери. Краса! До речі, не забудьте підсушити мигдаль. Зробити це можна або на повільному вогні в сковороді, постійно помішуючи, або на півгодини відправити горішки в духовку.

Салат до Нового року «Ананас»

Не знаю, як там у вас заведено, а в нашій сім'ї почесним гостем на новорічному застіллі завжди був «живий» ананас! Чому? Та тому що красиво, смачно і дуже корисно. Кращого «фрукта» для завершення бенкету просто не придумаєш! У соку ананаса міститься рослинний фермент - бромелайн, який допомагає розщеплювати і засвоювати білки, стимулює вироблення інших ферментів, покращує травлення, посилює роботу кишечника, активізуючи виведення з організму продуктів обміну і токсинів. Прекрасна допомогу організму після гарного застілля! Цього року на святковому столі у нас з'явиться ще один дуже незвичайний красунчик-ананас.

Необхідні інгредієнти:

  • картопля в мундирі - 3 штуки
  • відварене куряче філе (зі смаком ананаса також відмінно поєднується смак копченої курочки) - 200 грам
  • консервовані ананаси - 200 грам
  • варені яйця - 5 штук
  • одне кисле яблуко
  • одна невелика цибулина
  • 1 ч. ложечка лимонного соку
  • свіжозмелений чорний перець і сіль за смаком

Для прикраси:

  • ядра волоського горіха або мариновані печериці
  • зелена цибуля

Спосіб приготування:

  • Чистимо картоплю і натираємо на крупній тертці. Яйця і куряче філе ріжемо невеликими кубиками. Лук дрібненько рубаємо. Відкриваємо банку з ананасами, зливаємо рідину (можна випити або додати в святковий компот), і нарізаємо невеликими кубиками. Очищаємо від шкірки яблуко, натираємо м'якоть на крупній тертці і збризкуємо лимонним соком. Підготовлені інгредієнти викладаємо шарами на овальне блюдо:
  • Перший шар: викладаємо половину картоплі, солимо і перчимо (на любителя), змащуємо майонезом.
  • Другий шар: половина подрібненого лука.
  • Третій шар: половина курячого філе з майонезом.
  • Четвертий шар: половина «лимонного» яблука.
  • П'ятий шар: половина нарізаних невеликими кубиками яєць, сіль і перець (за смаком), змащуємо майонезом.
  • Шостий шар: половина ананасів.
  • З 7 по 10-й шар повторюємо 1-4-й шари, викладаючи залишився картоплю, цибулю, курку і яблуко.
  • 11-й шар: викладаємо половину, що залишилася ананасів.
  • 12-й шар: яйця з майонезом, за бажанням сіль і перець.

Прикрашаємо салат половинками ядер волоського горіха для імітації шкірки ананаса, а з пір'я зеленої цибулі робимо симпатичний «чубчик». Милашка! Готовий салат відправляємо в холодильник, щоб всі верстви просочилися. Якщо у вас під рукою не виявилося волоських горіхів, їх можна дуже вдало замінити консервованими печерицями, виклавши скибочки грибів на поверхні «ананаса» трохи внахлест.

Салат «Новорічні свічки»

А як же без свічок-то в Новорічну ніч?! Запалимо! І відразу пару, щоб весь рік милий поруч був!

Необхідні інгредієнти:

  • відварну картоплю - 3 штуки
  • консервовані печериці - 200 грам
  • відварене куряче філе або копчений стегенце - 200 грам
  • варені яйця - 4 штуки
  • майонез - 200 грам

Для прикраси:

  • 2 болгарських перцю - червоний і жовтий
  • чорнослив - 1 штука
  • зерна граната
  • консервована кукурудза
  • консервований горошок
  • пучок свіжої кучерявої петрушки

Спосіб приготування:

Зварений у мундирі картопля охолоджуємо, чистимо і натираємо на крупній тертці. Викладаємо на блюдо і змащуємо майонезом. Куряче філе рвемо руками або нарізаємо невеликими кубиками. Викладаємо поверх картоплі і змащуємо майонезом. Наступний шар - шампіньйони. Попередньо зливаємо з грибів маринад і нарізаємо їх тоненькими пластинками. Шар печериць залишаємо без майонезу. Останній шар буде з яєць. Жовток відокремлюємо від білка. Половинку одного жовтка відкладаємо вбік - вона нам знадобиться для прикраси. На блюдо поверх печериць спочатку натираємо жовток, а потім білок, щоб свічки «горіли» на білому тлі. Змащуємо останній шар майонезом.

Прикраса салату:

Вирізаємо дві свічки - одну з жовтого, другу з червоного болгарського перцю. Натертий жовток перетворюємо на віск. З смужок чорносливу створюємо Фитилька, а полум'я свічки - з червоного перчика (до речі, щоб полум'я було дійсно вогненним можна взяти гострий перчик). Для імітації ялинових гілочок чудово підійде кучерявая петрушка. Для більшої краси і урочистості міркуємо бантик з червоного перцю. По краю страви та між «ялиновими лапками» викладаємо кукурудзу, горошок і зерна граната. Готово! Можна запалювати!

Рецепти салатів «з родзинкою» на Новий рік 2013

Новорічний салат з кальмарів з родзинками і горіхами

Напевно на Новий рік ви любите побалувати своїх близьким смачним делікатесним салатом з кальмарів з яйцем і цибулею, але чому б в цей раз не спробувати щось новеньке і несподіване? Наприклад, подружити морських молюсків з солодким родзинками і волоськими горіхами. Пікантне поєднання солоного з солодким надає страві неповторний оригінальний смак, який привнесе у ваше новорічне меню свіжі нотки.

Необхідні інгредієнти:

  • філе кальмара - 300 грам
  • родзинки - півсклянки
  • подрібнені волоські горіхи - півсклянки
  • майонез

Спосіб приготування:

Ізюм попередньо запарюємо в гарячій воді. Злив воду, даємо трохи обсохнути. Свіжу або розморожену тушку кальмара ретельно промиваємо і очищаємо. Підготовлену тушку відварюємо в підсоленій киплячій воді близько п'яти хвилин. Чи не переваріть, інакше ніжне соковите м'ясо кальмара стане жорстким і тягучим, як гума. Якщо вам попалися старі або занадто великі кальмари, відварювати їх доведеться на кілька хвилин довше. Коли відварене філе кальмара охолоне, нарізаємо його некрупною соломкою або кільцями. Змішуємо кальмари з родзинками. Перед подачею на стіл заправляємо салат майонезом, щедро присипавши злегка обсмаженими на сковорідці подрібненими волоськими горішками. Просто, святково і дуже смачно!

Салат на Новий рік з лосося і огірка з солодкою медової заправкою

Ну як не прикупити на новорічний стіл червоною рибки - символу багатства і достатку! А чи доводилося вам їсти червону рибку з медом?! Поєднання дуже навіть недурне і зовсім не тривіальне, так що до Нового року - в самий раз! Як не дивно, але мед і не думає конфліктувати з солоною рибкою і огірочками. У салатниці панує тотальний мир і гармонія! Вас неодмінно здивує ніжний і вишуканий смак страви, без будь-якого натяку на нудотність. До речі, солоні салатики з солодкими заправками - одна з фішок високої кухні. А чим ми гірші?

Необхідні інгредієнти:

  • філе лосося - 300 грам
  • винний оцет (червоний або хересний) - 1 ст.л.
  • рідкий мед (можна розтопити на водяній бані, якщо мед уже загус) - 1 ч.л.
  • оливкова олія extra virgin - 1 ст.л.
  • свіжий зелений огірочок - 1 шт.
  • солодка салатна цибулина - 1 маленька або половинка середньої
  • каперси - 1 ст.л.
  • чорний мелений перець і сіль за смаком

Спосіб приготування:

Духовку розігріваємо до 220 градусів. Філе лосося солимо і перчимо, викладаємо у форму для запікання і відразу відправляємо в розігріту духовку. Запікаємо близько 10 хвилин, поки наша «золота рибка" не стане матовою. Поки рибка запікається, нарізаємо огірок тоненькими кружальцями. Цибулю ріжемо тонкими півкільцями. Дрібненько рубаємо каперси. Тим часом і рибка приспіла! Виймаємо її з форми, даємо охолонути до кімнатної температуру і руками або за допомогою вилки поділяємо на невеликі шматочки. Готуємо медову заправку: змішуємо оливкову олію, винний оцет і мед. Огірки, рибу, каперси і цибулю викладаємо в салатник. Заправляємо, перемішуємо і сервіруємо з шматочком підсушеного в тостері білого хліба!

Незвичайний салат на Новий рік 2013: «Змійка на галявині»

Оригінальним прикрасою новорічного столу стануть салати, оформлені у вигляді головної господині наступаючого року - Змії. Страшно красиво! Якщо поїдання символу року вам не здається блюзнірством, сміливо долучайтесь до наших смачним забавам! Така принадність особливо порадує діточок, які охоче допоможуть вам створити на святковому столі невеликий серпентарій. Ну а оскільки до нас прийде саме водяна змія, для приготування салату ми будемо використовувати горбушу або лосось.

Необхідні інгредієнти:

  • консервована горбуша або лосось - 200 грам
  • варену картоплю - 3 штуки
  • варені яйця - 3 штуки
  • плавлений сирок - 3 штуки
  • часник за смаком
  • майонез для заправки

Для прикраси:

  • для луски - солоні огірочки
  • для язика - трохи морквини
  • для очей - чорні маслини
  • для зеленої галявини - свіжа зелень

Спосіб приготування:

Горбушу ретельно розминаємо виделкою. Попередньо відварені й охолоджені картопля і яйця натираємо на тертці і змішуємо з підготовленою горбушею. За допомогою чеснокодавкі видавлюємо в салатну масу трохи часнику і додаємо майонез. Потім викладаємо салат на блюдо у вигляді звивистої змійки, а зробити це з пластичної маси не складе ніяких труднощів, і переходимо до самого відповідального моменту - декорування. Солоні огірочки, краще брати мариновані корнішони, ріжемо тоненькими кільцями і викладаємо на змійку у вигляді луски. З кінчиків чорних маслин створюємо очі. Хочете милу кокетку? З тонких смужок маслин викладіть довгі вії. З морквини зметикуєте роздвоєний зміїний язичок. А свіжу зелень викладіть у вигинах букви S у вигляді соковитої трави. Оригінально, симпатично і дуже апетитно! Навіть є шкода таку красу!

До речі, практично будь-який святковий салат можна перетворити на симпатичну змійку, навіть улюблений всіма олів'є! Для цього всього лише необхідно викласти готову масу на блюдо у формі букви S ... а-ля звивається змійка, і прикрасити її за допомогою зеленого горщика, кукурудзи, зерен граната, нарізаних кільцями солоних огірочків і маслин. Не забудьте один кінець змії оформити у вигляді голови, а з другого «виліпити» загострений хвостик. Ось лише кілька оригінальних варіантів оформлення святкових салатів для зустрічі року Змії:

Приємного апетиту і смачного Нового року!

Додати коментар


Захисний код
Оновити