Красуні

жіночій сайт

Готуємо супи

Як приготувати смачний суп з глив для новорічного столу

Зазвичай у новорічну ніч ми їмо багато жирних, гострих і солодких страв. А 1 січня наше переобтяжене шлунок «просить» просто легкого супчика. Звичайно ж, хочеться здивувати і порадувати рідних чимось неповторним. Наприклад, приготувати грибний суп, використовуючи якісь нові інгредієнти. Але якщо ви ще не знаєте, як готувати суп з глив,то скористайтеся нашими рецептами та порадами.

Як правильно варити курку для холодних закусок і гарячих страв

Куряче м'ясо містить в собі невелику кількість жирів, тому його можна вживати навіть тим, хто сидить на дієті. Курка смачна у смаженому, запеченому і вареному вигляді, але сама корисне низькокалорійне м'ясо - варене. Тому потрібно знати, як варити курку, щоб і м'ясо було смачним, і бульйон прозорим і наваристим. Ви ж не раз помічали, що курячий бульйон іноді буває прозорим, іноді каламутним. Весь секрет полягає в процесі варіння м'яса.

Як довго потрібно варити курку?

На це питання складно дати однозначну відповідь. Все залежить від віку птиці та її породи. Якщо курка прожила довге життя, варити її доведеться не менше двох годин, а то й усі три. Цілу тушку курчати бройлера можна зварити за 40-50 хвилин.

Овочевий суп для схуднення

Надзвичайною популярністю користуються супові дієти. Дійсно, овочевий суп для схуднення приготувати дуже просто. У нього хороший смак, супи не сприяють відкладенню зайвих кілограмів, а навпаки, допомагають схуднути. Є супи, які взагалі не містять жиру! Спробуйте готувати за нашими рецептами.

При щоденному вживанні овочеві супи для схуднення обіцяють безболісне зниження ваги. До речі, чи знаєте ви, що слово «дієта» в перекладі з давньогрецької означає «їжа»? Якщо ви намагаєтеся знайти дієту, яка допоможе очистити організм і скинути кілька зайвих кілограмів, овочеві супи - те, що вам потрібно. Саме вони є основною стравою дієти.

Готуємо смачний борщ

У народі кажуть, що кожна господиня по-своєму варить борщ. Дійсно, рецептів цієї страви існує дуже багато. Одні використовують для борщу червоний буряк, інші надають перевагу винятково рожеву, одні кладуть капусту за 5 хвилин до готовності, щоб вона була хрусткою, інші вважають, що капусту потрібно завантажувати в каструлю разом з картоплею. Багато молодих дівчат запевняють, що не знають, як приготувати смачний борщ. Хочете навчитися готувати різні види борщів? Тоді цей матеріал для вас.

Як приготувати солянку

Солянкою в українській кухні прийнято називати густий суп, який готують на міцному м'ясному або рибному відварі, додаючи гострі пряні приправи. Але в народі так називають ще й капусту тушковану (з м'ясом або без нього). Ми розповімо, як приготувати солянку - ту, яку подають на перше.

Слово «солянка» з'явилося в нашій мові не так давно. У минулому столітті такий суп називали селянка, що означає «селянська, селянська їжа». Це гаряча юшка з м'ясом, цибулею, солоним огірком, капустою. Зазвичай її подають зі сметаною. Це блюдо, яке поєднало в собі компоненти щей (сметана, капуста) і розсольнику (розсіл, огірки солоні).