Красуні

жіночій сайт

Комора кухаря

Як вибрати сир і що з нього приготувати

Те, що сир корисний, всім відомо з дитинства. Одні люди воліють солодку сирну масу з фруктами або сухофруктами, іншим до душі солоний сирок із зеленню. А треті взагалі не люблять цей продукт, хоча знають про його користь для організму. Що приготувати з сиру, щоб страва була смачне,корисне і сподобалося всім? Пропонуємо скористатися нашими ідеями.

Правила прикраси страв їстівним декором і ідеї оформлення

Багато хто думає, що прикраса страв - дуже трудомістке завдання, тому просто воліють посипати готовий салат зеленню і подати до столу. Але ж є різні варіанти оформлення страв, і деякі з них дуже прості. Як, втім, і все геніальне. Можна прикрасити і салати, і бутерброди, і основні блюда так, що гості ахнуть від подиву. Для цього потрібен гострий ніж і фрукти-овочі, які використовуються в процесі приготування. Але щоб прикрашене вами блюдо було гідно захоплення, необхідно знати основні правила кулінарного декору.

Як приготувати майонез

Сучасну кухню вже практично неможливо уявити без майонезу. Їм заправляють все: від святкових салатів до пельменів, мажуть на бутерброд, додають у перші страви. Що ж це за продукт, і як приготувати майонез в домашніх умовах? Майонез - це холодний французький соус, до складу якого входять яєчні жовтки, рослинне масло, лимонний сік або оцет, гірчиця та інші приправи.

Сьогодні дієтологи всього світу говорять про те, це цей соус дуже шкідливий для організму. Його регулярне вживання може призвести до порушення травлення, розладу шлунка. Насправді шкідливість майонезу залежить від того, який саме соус ви вживаєте в їжу. Магазинний майонез містить велику кількість консервантів і добавок. Особливо це стосується соусу низької жирності, зі складу якого виключено рослинне масло, і замінюється желатином, крохмалем, загусниками і емульгаторами. Шкода майонезу в такому випадку очевидний. Достатньо лише прочитати інгредієнти, зазначені у складі на упаковці.

Як вибрати ананас

Якщо ви любите балувати себе екзотичними фруктами, напевно вам подобаються і ананаси. Цей солодкий соковитий фрукт до смаку багатьом людям, але не всі знають, як вибрати ананас.

Його називають королем тропічних фруктів. Батьківщиною ананасів є тропічні ліси Південної Америки, але зараз цей фрукт вирощують в багатьох країнах. Ананаси мають прекрасний аромат, який нагадує запах свіжої полуниці, і соковиту м'якоть. До складу м'ясистої м'якоті входять кислоти, жири, алкалоїди, білки, 15% цукрів. Вітаміни, які містяться в ананасі, дарують нам чудовий настрій і добре самопочуття. Це вітаміни групи А, В, С, Е, РР. До речі, ананас є одним з рекордсменів за вмістом вітаміну С, тому фрукт чудово стимулює захисні сили організму.

Оливкова олія та її користь

Раціон сучасних людей часто перевантажений калоріями. Улюбленою їжею багатьох людей є жирні сорти м'яса, часто смаженого на маслі. Багато обожнюють бутерброди або пиріжки, вживають багато солодкого. Всі прості вуглеводи це організм швидко розщеплює і відкладає «про запас». Людина, побачивши це відкладення на талії і стегнах, рано чи пізно замислюється про здорове харчування і починає студіювати статті на цю тему. А в них оспівують оливкову олію. Стародавні греки навіть називали його рідким золотом через користі, яке здатне принести масло з плодів оливи людському організму.

Фейхоа

На незвичайні темно-зелені плоди з пухирцями і чудернацькою назвою фейхоа багато хто ще дивляться скоса і якщо вирішуються купити, то виключно у лікувальних цілях або, дотримуючись принципу, що «в житті потрібно випробувати все», в тому числі і фейхоа. Не поганий привід для знайомства з маленьким, але молодецькі дивом природи. До речі, своїм забавним ім'ям фейхоа зобов'язане бразильському ботаніку Жоао да Сілва Фейжо (Фейхо), який першим і виявив рослина у себе на батьківщині в кінці ХІХ століття.

Базилік

Що прийшов до нас з Індії базилік вже давно завоював серця кулінарів і гурманів. У себе на батьківщині він завжди високо цінувався і був визнаний одним з найбільш священних рослин. Своїм відомим нам ім'ям базилік зобов'язаний дивному аромату і двом грецьким словами «basileus - король» і «ozein - пахнути», тому його ще іноді називають королівською травою. До Європи рослина потрапила приблизно в XII столітті. Сьогодні його вирощують практично в усіх країнах світу.

Рецепт приготування яблучного оцту

Яблучний оцет вважається дуже корисним продуктом. Відомо його властивість активізувати обмін речовин і сприяти схудненню, тому він особливо любимо жінками. Оцет використовується в кулінарії і консервуванні, і просто як приправа до їжі. Однак слід пам'ятати, що яблучний оцет, який є у продажу, часто таким не є. Це всього лише розбавлена оцтова есенція з барвниками й ароматизаторами. Тому набагато надійніше буде приготувати його самим. Рецепт приготування яблучного оцту не представляє нічого складного.

Корисні властивості імбиру

Імбир - не найпоширеніша пряність в Україні. Начебто, нам знайоме це назва, а останнім часом ми навіть дізналися, як він виглядає. Але ось що з ним робити, з чим готувати і які корисні властивості імбиру можуть стати в нагоді? Це відомо далеко не всім.

Лікувальний імбир - найдавніша пряність

А між тим, імбир - це одне з найдавніших пряних і лікарських рослин у світі. Його батьківщина - тропічні ліси Індії та Малайзії. Не пізніше II століття до нашої ери він став відомий в Китаї. Корінь імбиру досі використовується в традиційній китайській медицині для лікування запалень і діареї. Як відомо, імбир використовується і в Японії як обов'язкова приправа до суші і інших страв із сирої риби. Японці впевнені, що імбир стимулює травлення і має сильним протиглистовою дією.