Красуні

жіночій сайт

Кулінарні хитрості

Як вибрати сир і що з нього приготувати

Те, що сир корисний, всім відомо з дитинства. Одні люди воліють солодку сирну масу з фруктами або сухофруктами, іншим до душі солоний сирок із зеленню. А треті взагалі не люблять цей продукт, хоча знають про його користь для організму. Що приготувати з сиру, щоб страва була смачне, корисне і сподобалося всім? Пропонуємо скористатися нашими ідеями.

Складаємо святкове меню на Новий рік

Підготовка до зустрічі Нового року завжди приносить багато радості і приємних емоцій. Будь-яка господиня хоче здивувати гостей своїми кулінарними успіхами. Тому варто заздалегідь зайнятися складанням меню на Новий рік. Страви мають бути смачними, апетитними і корисними. Велике значення має і те, як ви їх прикрасите і подасте. Адже атмосфера свята повинна відчуватися у всьому.

Премудрості приготування кальмарів для салату - як варити і чистити

Дари моря випаровуються зі святкового столу в першу чергу. Ще б! По-перше, це смачно. По-друге, свого роду делікатес, оскільки ми не їмо морепродукти кожен день. А, по-третє, такі страви - найкорисніші, причому, як для здоров'я, так і краси. Найчастіший «гість» у новорічному меню - це кальмар, такий смачний в салатах, легкий, тане в роті. А чи знаєте ви, як варити кальмари для салату і правильно їх чистити?

Як почистити і красиво нарізати ананас

Ананас - кращий десерт для людей, що стежать за своєю фігурою, тому присутність цього екзотичного фрукта в новорічному меню навіть не обговорюється. Можете зробити на його основі кілька салатів, подати з м'ясом або просто - у вигляді нарізки в «компанії» з інших корисних дарів природи. Тим часом не забувайте, що на святковому столі все має бути бездоганно, а екзотичний фрукт, як відомо, «приборкати» складно, особливо з незвички. Але зараз для вас це перестане бути проблемою. Отже, як красиво нарізати ананас і подати його до столу?

Секрети приготування незрівнянних соусів до апетитним спагетті

Спагеті - дивовижне блюдо! Адже воно ніколи не набридає і не приїдається! Чому? Завдяки різноманіттю соусів! Щоразу, використовуючи новий соус для спагетті, отримуєш зовсім іншу палітру смаку і аромату. Гадаєте, що для спагетті соус це як масло для каші або крем для торта? Помиляєтеся! Це душа страви, його характер і настрій. До речі, під «соусом» італійці мають на увазі не тільки ту кремообразную масу, яку ми звикли називати соусом, але і будь-яку начинку для пасти, яка може складатися з м'яса, риби або морепродуктів. Соуси для спагеті - особлива пісня для італійців! Дотримуватися суворої рецептури? Ні за що! Тільки імпровізація! В одному італійському романі герой, бажаючи зачепити свого співрозмовника, вимовив наступне: «Ви, хто за все життя не придумав навіть соусу до спагетті!» І цим все сказано ...

Як приготувати фунчозу

Схід - справа тонка! Я в черговий раз змогла в цьому переконатися, коли, в подиві розглядаючи ієрогліфи на привезеної друзями пачці з делікатесом з Китаю, ламала собі голову, як приготувати фунчозу - тоненьку рисову або крохмальну локшину (у хід йде крохмаль з маніоки, батату, бобів мунгу, картоплі). Після відварювання рисова локшина стає молочно-білою, а крохмальна - прозорою, тому її також іменують «скляної локшиною». На звичну для нас пшеничну вона зовсім не схожа ні структурою, ні смаком, а смаку-то як такого у неї і немає, він нейтральний, лише легкий ледь вловимий аромат. Розбавляючи нейтральну смакову палітру фунчози яскравими апетитними овочевими, м'ясними, морськими і духмяно-пряними нотками, можна приготувати масу дивовижних кулінарних шедеврів, тим більше що ця дивовижна лапшічка хороша як в гарячому вигляді, так і в холодному.

Рулетики з лаваша з начинкою

Лаваш не потребує особливого представлення, але все ж нагадаємо, що це прісний білих хліб з пшеничного борошна у вигляді тонкої коржі, поширений переважно у народів Кавказу і в інших регіонах Близького Сходу. Популярний лаваш і в багатьох інших країнах світу, адже це універсальний штука і просто справжня знахідка для кулінара! Використовуючи коржик як основу можна приготувати дуже смачні рулетики з лаваша з начинкою і безліч приголомшливих страв, які чудово доповнять як звичайну сімейну трапезу, так і святкове застілля.

Страви з гречки

Про користь гречки вже розказано і переказано, залишилося лише урізноманітнити свій раціон, включивши в нього не тільки гречану кашу, яка теж буває дуже навіть неординарною, але також всілякі смачні і небанальні страви з гречки: гречані оладки і млинці, запіканки, котлети, ковбаски, пироги і супи з гречкою. Як варити гречку ми вже розповідали, але для різних страв гречка готується по-різному. Гречану крупу можна взагалі не варити, а просто на ніч запарити: попередньо обсмажуємо крупу на сковороді або в духовці, заливаємо окропом, щільно закриваємо кришкою, гарненько чим-небудь вкутуємо і залишаємо на ніч. А на ранок до готової каші додаємо варене, яйце, смажену цибулю, гриби або просто заливаємо її молоком.

Як варити гречку

Гречка - лідер серед круп за корисністю. Як і вівсяні пластівці, гречану крупу можна варити, запарювати, заливати молоком, кефіром або ряжанкою, але перш ніж взятися за експерименти бажано дізнатися, як варити гречку правильно. Сьогодні на прилавках можна зустріти розвісну гречку, фасовану або в зручних для приготування порційних пакетиках: просто кидаєш пакетик з крупою в киплячу воду, засікав час, вказаний на упаковці, і каша готова! І все ж набагато приємніше варити гречку по-старому, тим більше що справа це зовсім нехлопотно. Головне - правильно розрахувати пропорції крупи і води, а також час готування, щоб вийшло саме те, чого душа (шлунок) в даний момент бажає ... розсипчастою або в'язкої гречаної каші на гарнір. Варити гречку можна в каструльці на плиті, в глиняному горщику в духовці, в пароварці, мультиварці або в мікрохвильовій печі, на воді або на молоці.

Як варити кальмари

Дари моря вважаються одними з найбільш корисних продуктів. Багато обожнюють салат з кальмарів, але не всі знають, як варити кальмари, щоб вони залишалися м'якими і не були схожі на гуму. Ми познайомимо вас з кількома способами приготування кальмарів.

Чим корисне м'ясо кальмара?

Морепродукти багаті білками і мікроелементами (кальцієм, магнієм, йодом, фосфором), вітамінами (С, РР, В, Вr та інші). Крім того, кальмари містять екстрактивні речовини, які сприяють виділенню шлункового соку.