Красуні

жіночій сайт

Кулінарні хитрості

Пара свіжих кабачковий ідей: мафіни і паста карбонара з кабачками

КАБАЧКИ ... У кожного покоління з цим овочем пов'язані свої асоціації. У людей старшого віку - з кабачкової ікрою, у молоді - сотлічним засобом для схуднення, а у маленьких любителів поїсти - совощним рагу, котороеочень наполегливо просить з'їсти мама. Коли постає питання про те, що приготувати з кабачків, на думку спадають лише тушковані або запечені кабачки з травами. А що якщо я вам запропоную зробити маффіни з кабачками? Чи не порахуйте мене дивним, це і справді дуже смачно. Кабачкові маффінипрідутся до смаку всім поколінням вашої сім'ї.

Чим замінити майонез: ТОП-3 альтернативних соуса до страв

Свіжі яйця, рослинне масло, пара крапель лимонного соку і дещиця спецій - базовий набір для приготування майонезу. Включаю блендер і стрімких обертів менше ніж за хвилину перетворюють розрізнені компоненти в ідеально гладкий, шовковистий і повітряний склад за мотивами знаменитого французького соусу. Але чи такий хороший покупної аналог?

Східний спосіб приготування розсипчастого рису і інші таємниці найпопулярнішою крупи в світі

Якщо ви почнете діставати знавця круп питаннями, яка крупа корисніше, яка древнє, яка найпопулярніша, яка ... цілком можливо, він пошле вас на три букви. Ці три літери - РІС. І якщо ми вже говорили про плові і різотто, варто, напевно, поговорити про крупі, без якої немислимі ці два блюда, - про рис.

Для нескінченної кількості інших кулінарних і кондитерських виробів рис також служить або основою, або складовою частиною. А чи багато ми знаємо про цю дивовижну крупі, основі меню половини населення Землі?

Вважається, що рис годує людей вже 9 тисячоліть. Родина рису Азія, саме там отримують 90% світового врожаю рису. Там знають толк в його приготуванні, звідти прийшов рис в Європу і в Україну. На Українській Русі ця крупа з'явилася спочатку під назвою сарацинської пшениці, потім стала іменуватися сорочинским пшоном. Лише в 19 столітті стало звичним слово «рис».

Види і сорти рису

Довгий час ми знали 2 види рису: довгозерний, круглозерний. А якщо запитати, якого кольору рис, будь-яка дитина відповів би, що він білий.

Нині картина змінилася. Магазини (навіть сільські) готові запропонувати безліч сортів рису. Вибір часом зробити непросто. Коли я вперше побачила в продажу «арборіо», порахувала, що він буде хороший для улюбленого плову: дорогий же, Італія ж ... значить, якісний. Але «арборіо» для плову виявився зовсім поганий: у нього інша місія - різотто, ось для нього «арборіо» - кращий рис.

  • Білий рис

У світі його споживають найбільше. Цей рис швидко готується, відрізняється чудовим смаком, ароматом; приготовлені з нього страви мають естетичний вигляд. Недолік цієї крупи - високий ступінь переробки, а відповідно, велика втрата вітамінів, мінералів. Розрізняють довгозерний, середньозерний, круглозерні сорти білого рису.

  • Довгозерний рис самий універсальний. Він не злипається при варінні, використовується в традиційній східній і європейської кухні.
  • Среднезерний рис більш крохмалисті, підходить для супів, різотто.
  • Круглозерний рис по крохмалю чемпіон. З нього готують десерти, роли, каші. Дієтологи його не поважають.

 

  • Коричневий рис

Його цінують прихильники здорового харчування: при обробці цього рису зберігається оболонка, корисні речовини залишаються в зерні.

 

  • Пропарений рис

Кремовий колір цього рису означає, що при обробці парою збережена поживна оболонка зерна. Такий рис твердий, після варіння не злипається (допускає навіть підігрів), хороший для приготування плову. Але, на мій погляд, ідеальний для плову елітний «басматі».

 

  • Дикий рис

Часто зустрічається в упаковці упереміж з довгозерний рисом. Чорні довгі зерна дикого рису дуже корисні завдяки високому вмісту мінералів, клітковини, вітамінів.

Тонкощі приготування розсипчастого рису

Рис - універсальний гарнір для будь-якої страви. Він чудово поєднується з м'ясом, морепродуктами, рибою, овочами, грибами. Але багато хто відчуває труднощі, намагаючись приготувати розсипчастий рис. Взагалі, це не так і складно. Бажано, звичайно, мати рис з невеликим вмістом крохмалю і обов'язково дотримуватися пропорцію «рис - вода».

Розповім про простому способі приготування розсипчастого рису на гарнір (східний спосіб).

Рис для гарніру промиваємо кілька разів, перетираючи його між долонями і зливаючи помутнілу воду (добиваємося, щоб вода залишалася чистою).

Наливаємо в каструлю багато води (тут пропорція не важлива), доводимо до кипіння, солимо за смаком, засипаємо промитий рис. Закриваємо кришкою, варимо в такому режимі: 3 хвилини на великому вогні, 2 хвилини - на середньому. Ще 7 хвилин тримаємо на малому вогні. Воду, що залишилася зливаємо, даємо рису постояти під кришкою хвилин 12, додаємо масло. Готово!

Моя «паличка-виручалочка»: перці з фаршем і рисом

Я згадала, що рис поєднується з будь-якими продуктами. Завдяки такій властивості він іноді виручає мене в певні моменти. Так було і вчора. Я зібралася зробити пару котлет до обіду (м'яса в запасі було небагато). Відкривши морозилку, обімліла. М'ясо розморожувати не було потреби: воно розтануло (хтось з необережності відключив морозильну камеру). Відтанули і солодкі перці, заморожені і відкладені до Нового року.

Заморожувати перці повторно означало занапастити продукт. Вирішила приготувати фаршировані перці. Але оскільки м'яса було мало, зробила м'ясний фарш, змішала його навпіл з промитими рисом, посолила.

Для заливки підготувала нарізані досить крупно моркву і цибулю.

Пасерувати їх до трохи рум'яного кольору, додала томат, загасила кілька хвилин, поки не з'явився запах присмажуватися помідорів.

Поки готувалася овочева піджарка, начинила перці фаршем, поклала їх у широку каструлю.

Додала до перцям готову піджарку, залила окропом, поставила на плиту (спочатку на сильний вогонь, після закипання зробила вогонь мінімальним).

Хвилин через 40 наш обід був готовий.

Гарніру не треба було: він був усередині.

Пам'ятаючи, що зараз пост, можна приготувати начинку для перців взагалі без м'яса, змішавши злегка відварений рис з пасерованими овочами (нарізаною соломкою морквою і цибулею).

Як вибрати сир і що з нього приготувати

Те, що сир корисний, всім відомо з дитинства. Одні люди воліють солодку сирну масу з фруктами або сухофруктами, іншим до душі солоний сирок із зеленню. А треті взагалі не люблять цей продукт, хоча знають про його користь для організму. Що приготувати з сиру, щоб страва була смачне, корисне і сподобалося всім? Пропонуємо скористатися нашими ідеями.

Складаємо святкове меню на Новий рік

Підготовка до зустрічі Нового року завжди приносить багато радості і приємних емоцій. Будь-яка господиня хоче здивувати гостей своїми кулінарними успіхами. Тому варто заздалегідь зайнятися складанням меню на Новий рік. Страви мають бути смачними, апетитними і корисними. Велике значення має і те, як ви їх прикрасите і подасте. Адже атмосфера свята повинна відчуватися у всьому.

Премудрості приготування кальмарів для салату - як варити і чистити

Дари моря випаровуються зі святкового столу в першу чергу. Ще б! По-перше, це смачно. По-друге, свого роду делікатес, оскільки ми не їмо морепродукти кожен день. А, по-третє, такі страви - найкорисніші, причому, як для здоров'я, так і краси. Найчастіший «гість» у новорічному меню - це кальмар, такий смачний в салатах, легкий, тане в роті. А чи знаєте ви, як варити кальмари для салату і правильно їх чистити?

Як почистити і красиво нарізати ананас

Ананас - кращий десерт для людей, що стежать за своєю фігурою, тому присутність цього екзотичного фрукта в новорічному меню навіть не обговорюється. Можете зробити на його основі кілька салатів, подати з м'ясом або просто - у вигляді нарізки в «компанії» з інших корисних дарів природи. Тим часом не забувайте, що на святковому столі все має бути бездоганно, а екзотичний фрукт, як відомо, «приборкати» складно, особливо з незвички. Але зараз для вас це перестане бути проблемою. Отже, як красиво нарізати ананас і подати його до столу?

Секрети приготування незрівнянних соусів до апетитним спагетті

Спагеті - дивовижне блюдо! Адже воно ніколи не набридає і не приїдається! Чому? Завдяки різноманіттю соусів! Щоразу, використовуючи новий соус для спагетті, отримуєш зовсім іншу палітру смаку і аромату. Гадаєте, що для спагетті соус це як масло для каші або крем для торта? Помиляєтеся! Це душа страви, його характер і настрій. До речі, під «соусом» італійці мають на увазі не тільки ту кремообразную масу, яку ми звикли називати соусом, але і будь-яку начинку для пасти, яка може складатися з м'яса, риби або морепродуктів. Соуси для спагеті - особлива пісня для італійців! Дотримуватися суворої рецептури? Ні за що! Тільки імпровізація! В одному італійському романі герой, бажаючи зачепити свого співрозмовника, вимовив наступне: «Ви, хто за все життя не придумав навіть соусу до спагетті!» І цим все сказано ...

Як приготувати фунчозу

Схід - справа тонка! Я в черговий раз змогла в цьому переконатися, коли, в подиві розглядаючи ієрогліфи на привезеної друзями пачці з делікатесом з Китаю, ламала собі голову, як приготувати фунчозу - тоненьку рисову або крохмальну локшину (у хід йде крохмаль з маніоки, батату, бобів мунгу, картоплі). Після відварювання рисова локшина стає молочно-білою, а крохмальна - прозорою, тому її також іменують «скляної локшиною». На звичну для нас пшеничну вона зовсім не схожа ні структурою, ні смаком, а смаку-то як такого у неї і немає, він нейтральний, лише легкий ледь вловимий аромат. Розбавляючи нейтральну смакову палітру фунчози яскравими апетитними овочевими, м'ясними, морськими і духмяно-пряними нотками, можна приготувати масу дивовижних кулінарних шедеврів, тим більше що ця дивовижна лапшічка хороша як в гарячому вигляді, так і в холодному.

Рулетики з лаваша з начинкою

Лаваш не потребує особливого представлення, але все ж нагадаємо, що це прісний білих хліб з пшеничного борошна у вигляді тонкої коржі, поширений переважно у народів Кавказу і в інших регіонах Близького Сходу. Популярний лаваш і в багатьох інших країнах світу, адже це універсальний штука і просто справжня знахідка для кулінара! Використовуючи коржик як основу можна приготувати дуже смачні рулетики з лаваша з начинкою і безліч приголомшливих страв, які чудово доповнять як звичайну сімейну трапезу, так і святкове застілля.

Реклама