Красуні

жіночій сайт

Рецепти тіста і начинки для пиріжків

Тісто для пиріжків з сиру

Інгредієнти: 2 пачки сиру, 1 пачка вершкового маргарину, 2,5-3 склянки борошна, 0,5 чайної ложки соди, погашеної оцтом. Можна покласти 1 яйце (не обов'язково).

Сир пропустити через м'ясорубку або протерти через друшляк, додати розм'якшений маргарин, соду, погашену оцтом, і борошна стільки, щоб вийшло м'яке тісто. Швидко замісити, розділити на невеликі шматочки і поставити в холодильник години на 2-3 (можна на ніч). Потім кожен шматочок розкачати гуртком в півсантиметра товщиною, краю тонший, класти будь-яку начинку. Гуртки перегнути і защипати, надавши їм овальну форму. Пиріжки викласти на деко, змастити збитим яйцем і випікати в духовій шафі.

 

Тісто дріжджове (віденське)

Інгредієнти: 0,5 л молока, '/ з пачки дріжджів, 1 столова ложка рослинної олії, 300 грамів вершкового маргарину, трошки солі і цукру, 2 яйця - всі компоненти добре розтерти і поставити на ніч у тепле місце. Вранці всипати борошна стільки, щоб вийшло м'яке тісто, замісити, дати йому підійти ще години 2.

Ці пиріжки з будь-якою начинкою можна смажити у великій кількості олії.

Начинки для пиріжків


З м'яса: варене м'ясо пропустіть через м'ясорубку або дрібно порубати ножем. Нарізану ріпчасту луї підсмажте на олії 3-5 хвилин, потім змішайте з м'ясом і смажте ще стільки ж. За смаком додайте сіль, перець, зніміть з вогню і покладіть у фарш рубані варені яйця, для соковитості влийте 2-3 столові ложки бульйону.

На 300-400 грамів м'яса - 1-2 яйця, 2 цибулини, 2-3 ст. ложки олії, сіль, перець за смаком.

З риби: для начинки краще взяти рибне філе, нарізати його невеликими шматочками і смажити 10-12 хвилин на олії. Потім рибу змішати з рисом, звареним в підсоленій воді, додати вершкове масло, дрібно нарізану зелень петрушки або кропу, сіль, перець і добре перемішати. Можна додати дрібно нарізану і підсмажену цибулю (за бажанням).

На 300-400 г рибного філе - 5 ст. ложок рису, 3-4 ст. ложки вершкового масла, сіль, перець за смаком.

З свіжої капусти: капусту дрібно нарубати, обшпарити окропом, остудити і віджати. Злегка обсмажений ріпчасту цибулю з'єднати з віджатою капустою, додати масло, влити трохи бульйону, щоб фарш був соковитіше, і згасити. Готову капусту заправити за смаком сіллю і перцем, додати рубані яйця і добре перемішати.

На 400 грамів капусти - невелика цибулина, 3-4 ст. ложки олії, 1-2 яйця, сіль, перець за смаком.

З моркви: очищену моркву натріть на крупній тертці, додайте масло або маргарин, 1-2 столові ложки води і припустіть, поки не випарується зайва волога. Потім у фарш додайте рубані яйця, сіль, цукор, все добре розмішайте і остудіть.

На 500 грамів моркви - 2-3 яйця, 2-3 ст. ложки олії, цукор і сіль за смаком.

Із зеленої цибулі з яйцями: очистити і промити зелена цибуля, нарізати не надто дрібно, злегка потомити на олії, змішати з рубаними яйцями, сіллю і перцем. Для зв'язку у фарш можна додати 1 збите яйце.

На 400 грамів зеленої цибулі - 4 яйця, 3-4 стопові ложки олії, сіль і перець за смаком.

З кропиви і щавлю з яйцями: листя молодої кропиви і щавлю добре вимити під проточною водою, потім обшпарити окропом, відкинути на решето або друшляк і дати стекти воді. Потім дрібно рубають, додають дрібно нарізану зелень петрушки і злегка підсмажують на маслі, кладуть рубані яйця, сіль, перець.

Для фаршу потрібно взяти близько кілограмі яістьее Кропиви, 300-400 грамів щавлю, пучок петрушки, 1-4 яйця, 2-3 столові лежимо вершкового масла, сіль, перець.

Додати коментар


Захисний код
Оновити

Реклама