Красуні

жіночій сайт

Рецепти морозива в домашніх умовах

Порадуйте дитини, побалуйте себе і володій серце коханого (ну який чоловік зможе встояти після смачного романтичної вечері з десертом з ягідного сорбету з шампанським?). Приготувавши підібрані нами рецепти морозива в домашніх умовах ви вб'єте декількох зайців одним махом.

Морозиво - улюблені ласощі дітей і дорослих. Влітку воно освіжає і дає цілющу прохолоду, а в холодну пору року, незважаючи на свій зимовий вдачу, зігріває душу і піднімає настрій, тому що завжди асоціюється з дитинством, радістю і святом. Дефіцитні часи вже давно канули в Лету і недоліку в асортименті морозива не спостерігається.

Сьогодні можна вибрати морозиво, в прямому сенсі, на будь-який смак і колір. Ось тільки ознайомившись зі складом морозива на упаковці, волосся стає дибки, а по тілу розбігаються мурашки: стабілізатори, ароматизатори, підсилювачі смаку, фарбники, емульгатори і всілякі ЕЕЕ. Все отримане задоволення від такого «ласощі» в лічені секунди випаровується, а купувати такий хімічний шедевр дитині взагалі рука не піднімається. Але хіба можна відмовити рідному чаду в улюбленому десерті? Відмовляти не потрібно, адже є простий і логічний вихід - приготуйте морозиво вдома зі свіжих натуральних компонентів.
Тонкощі приготування, сервіровки і зберігання домашнього морозива
Щоб отримати морозиво однорідної м'якої консистенції бажано придбати спеціальний прилад для приготування морозива - фризер (мороженицу). Якщо ви ще не встигли обзавестися виготовлення морозива, доведеться не полінується в перебігу перших двох-трьох годин заморозки ретельно перемішувати морозиво хоча б раз на перебігу кожної години: виймаємо морозиво з морозилки, перекладаємо в більшу охолоджену миску і швиденько розтираємо виделкою або збиваємо міксером, щоб морозиво не почало танути. Знову перекладаємо морозиво в контейнер і прибираємо в морозилку.
Вся смакова палітра морозива розкривається найбільш повно, коли воно трішки підтане, тому перед сервіровкою холодні ласощі бажано потримати при кімнатній температурі 10-20 хвилин. Якщо часу в обріз, відправте морозиво на 20 хвилин у мікрохвильовку.
Хрусткі вафлі, тертий шоколад, горіхи, родзинки, мелений кава, какао, варення - краще доповнення і прикраса.
Хоча морозиво і зберігається в морозилці, не забувайте, що воно приготоване без консервантів і має бути з'їдено в лічені дні після приготування. Для продовження терміну зберігання обов'язково накривайте контейнер з морозивом щільною кришкою. Особливу обережність слід дотримуватися з морозивом, що містить молочні продукти та яйця. Ніколи не слід заморожувати повторно розтануло морозиво!

Ми постаралися підібрати рецепти домашнього морозива на різний смак, щоб задовольнити навіть найвибагливішого гурмана.

 

Рецепти вершкового морозива в домашніх умовах


Нижче наведені рецепти допоможуть вам приготувати самий що ні на є справжній пломбір.

- Ванільне морозиво

На 4-6 порцій знадобиться: 625 г збитих вершків, 1 стручок ванілі, 4 великих жовтка, 120 г цукру.

Вершки виливаємо в каструльку. Стручок ванілі розкриваємо і виймаємо серцевину. Розміщуємо стручок з серцевиною в каструльку з вершками. Ставимо на плиту і доводимо до кипіння. Знімаємо з вогню й даємо настоятися близько 30 хвилин. Тим часом збиваємо жовтки з цукром до густої кремообразной маси. По закінченню 30 хвилин виймаємо стручок ванілі і тонким струменем, безперервно помішуючи, вливаємо вершки в яєчну масу. Одержаний крем пропускаємо через сито в каструльку, ставимо на повільний вогонь і, постійно помішуючи, варимо протягом 10-15 хвилин до загустіння. Щоб крем не згорнувся, ні в якому разі не доводимо до кипіння. Знімаємо крем з плити. Охолоджуємо близько години, час від часу помішуючи, щоб не утворилася плівка. Охолоджену масу поміщаємо в мороженицу або відправляємо в морозилку. Через 1-2 години, коли морозиво почне тверднути по краях, перемішуємо або збиваємо (дивитися «Тонкощі приготування»). Знову відправляємо в морозилку і заморожуємо ще 2-3 години.

- Морозиво «Капучіно»

На 4 порції знадобиться: 160 мл молока, 625 г збитих вершків, 4 ст.л. свежесмолотого кави, 3 великих жовтка, 120 г цукру, несолодкий какао-порошок і тертий гіркий шоколад для сервіровки.

Молоко і 500 г вершків виливаємо в каструльку, додаємо мелену каву, ставимо на вогонь і доводимо до кипіння. Знімаємо з вогню. Даємо настоятися 5 хвилин. Пропускаємо через паперовий фільтр для кави. Збиваємо жовтки з цукром до густої кремообразной маси. Постійно помішуючи, тонким струменем вливаємо кавове молоко в яєчну масу. Через дрібне сито переливаємо крем в каструльку. Варимо 10-15 хвилин до загустіння на слабкому вогні при постійному помішуванні. Не кип'ятити! Охолоджуємо крем протягом години, час від часу помішуючи, щоб не утворилася плівка. Охолоджену масу перекладаємо в контейнер для заморозки і відправляємо в морозилку. Через 1-2 години, коли морозиво почне тверднути по краях, перемішуємо або збиваємо (дивитися «Тонкощі приготування»). Заморожуємо до готовності ще 2-3 години. Перед сервіровкою збиваємо вершки, що залишилися, розкладаємо морозиво у великі чашки, розгладжуємо поверхню, кладемо збиті вершки, посипаємо порошком какао і тертим шоколадом. Вуаля! Казковий десерт готовий!

- Горіхове морозиво

На 4 порції знадобиться: 100 г волоських горіхів, 160 мл кленового сиропу, 300 г збитих вершків, 200 г охолодженого згущеного молока.

Горіхи дрібно січемо. Кленовий сироп змішуємо з вершками. Охолоджене згущене молоко виливаємо у велику миску і гарненько збиваємо: молоко повинно загуснути і вдвічі збільшиться в об'ємі. Обережно вливаємо кленово-вершкову масу в збите молоко. Ретельно все перемішуємо і відправляємо в морозилку на 1-2 години (кришкою не накривати). Виймаємо з морозилки і розтираємо або збиваємо (дивитися «Тонкощі приготування»). Додаємо горіхи і відправляємо в морозилку ще на 2-3 години.

 

 

Рецепти сорбетів та граніті

Спеціально для тих, хто піклується про фігуру ми доповнили наші рецепти смачним манговим і ягідним сорбетом. Сорбет ще називають крижаним ласощами без калорій, тому що готується він без додавання молока і яєць, але з великою часткою фруктів. У готовому вигляді за своєю структурою сорбет чимось нагадує сніг. А ось граніті прийшло до нас із Сицилії. Як і сорбет, граніті готують з цукрового сиропу і фруктового пюре, але воно відрізняється більш зернистою структурою.

- Манговий сорбет

На 4-6 порцій знадобиться: 2 великих стиглих плоду манго, сік одного лимона, щіпка солі, 150 г цукру, 3 ст.л. води.

Очищаємо манго від шкірки, тримаючи плоди над мискою, куди стікатиме сік. Відокремлюємо м'якоть від кісточки і поміщаємо в блендер. Додаємо витеклий з плодів манговий сік, дрібку солі і лимонний сік. Перетворюємо все в пюре. Переливаємо пюре в миску через дрібне сито. Цукор змішуємо з водою, підігріваємо, ретельно помішуючи, до повного розчинення цукру, доводимо до кипіння. Охолоджуємо готовий сироп і вливаємо у фруктове пюре. Все ретельно перемішуємо і відправляємо в холодильник на 2 години. Потім поміщаємо масу в контейнер для заморозки і відправити на 2-3 години в морозилку, нічим не накриваючи. Фруктова маса повинна стати схожою на кашу. Виймаємо контейнер, перекладаємо морозиво в миску і розтираємо виделкою або збиваємо (дивитися «Тонкощі приготування»), щоб запобігти кристалізацію. Знову поміщаємо в контейнер і відправляємо в морозилку. Заморожуємо ще 3-4 години до повної готовності.

- Ягідний сорбет з шампанським

На 4 порції знадобиться: 450 г різних ягід (будь-яких), 150 г цукрової пудри, 250 мл холодного шампанського, кілька листочків меліси для сервіровки.

За допомогою блендера або міксера перетворюємо 400 г ягід, цукрову пудру і 100 мл холодного шампанського в пюре. Відразу відправляємо сорбет на заморозку. 50 г попередньо охолоджених ягід поміщаємо в сервірувальні тарілки. Виймаємо з морозилки готовий сорбет. Столову ложку занурюємо в окріп і відокремлюємо ложкою скибочки сорбету. Кладемо сорбет до ягід, поливаємо холодним шампанським і прикрашаємо листочками меліси.

 

 

- Малинове граніті з білим вином

На 6 порцій знадобиться: 80 г цукру, 500 г малини, 150 мл білого вина, свіжі м'ятні листочки.

У 250 мл теплої води розчиняємо цукор. Охолоджуємо. Жменя малини відкладаємо вбік. Решта ягоди перетворюємо на пюре і пропускаємо через дрібне сито. Відкладаємо вбік 6 ст.л. малинового пюре. Залишився пюре з'єднуємо з цукровою водою і білим вином, перекладаємо в контейнер для заморозки і оговтується в морозилку на 4-5 годин. Коли морозиво почне по краях замерзати, виймаємо масу з контейнера і ретельно перемішуємо, потім знову в контейнері відправляємо в морозилку. Протягом заморозки повторюємо процедуру 5-6 разів для ідеальної консистенції. Подавати граніті слід в попередньо охолоджених стаканчиках. Перед сервіровкою поливаємо морозиво малиновим пюре і прикрашаємо м'ятними листочками.

Випробувавши наші рецепти, сміливо приступайте до власних експериментів: йогурт, фрукти, ягоди, горіхи, родзинки, шоколад, перчик чилі ... Пробуйте, Чаклуйте і радуйте близьких смачним ласощами з царства Снігової королеви.

Додати коментар


Захисний код
Оновити

Реклама