Красуні

жіночій сайт

Десерти на швидку руку

Гості на порозі, а у вас навіть кіт ще не катався?! Будимо нахабного вусатого ледаря і змушуємо кататися! Ось так-то краще! Півсправи зроблено! Залишилася дрібничка ... швиденько зварганити щось їстівне, а краще щось дуже апетитне і смачненьке. Нашої чарівною паличкою-виручалочкою стануть легкі закуски і десерти на швидку руку, для приготування яких не буде потрібно віртуозна майстерність і сім п'ядей у лобі. До речі, легкі швидкі десерти допоможуть не тільки дорогих гостей гідно зустріти, але і себе кохану побалувати солоденьким або влаштувати свято маленьким ласунам!

 

Готуємо смачні десерти на швидку руку: 8 швидких рецептів

Бананове пюре з фундуком і медом

Хоча бананові пальми в наших краях не ростуть, побалувати себе смачним банановим десертом можна в будь-який час року. Сьогодні ми запропонуємо вам базовий рецепт бананового пюре. Взявши його за основу, ви зможете приготувати масу смачних бананових варіацій на швидку руку з різноманітними доповненнями на свій смак і колір.

Нам знадобляться:

  • 4 стиглих великих банана
  • 2 ст. ложки фундука
  • 2 ст. ложки меду
  • 1 ст. ложка свіжого лимонного соку
  • цукати для прикраси

Спосіб приготування:
Фундук обсмажуємо, охолоджуємо і подрібнюємо в кухонному комбайні або у звичайній ступці, але не занадто дрібно. У нас має вийти не пісок, а відчутні на зубок шматочки.
Два банани очищаємо від шкірки, нарізаємо великими шматочками і відправляємо в блендер. До бананам додаємо 1 ст. ложку свіжого лимонного соку та меду. Перетворюємо всю цю красу в пюре.
Залишилася парочку бананів нарізаємо тонкими кружечками і злегка обсмажуємо з обох сторін. Перш ніж обсмажити бананові гуртки з другої сторони, щедро поливаємо їх залишилися медом.
Бананове пюре викладаємо в порційні блюдця або креманки, зверху викладаємо смажені банани, присипаємо горішками і прикрашаємо цукатами. У літню пору перед подачею десерт можна охолодити в холодильнику, а от взимку, коли мороз забирається в саму душу, пюре краще подавати «з пилу з жару» з ще гарячими бананами і теплими горішками. До речі, фундук можна сміливо замінити будь-якими іншими смаженими горішками: волоськими горіхами, мигдалем, кешью і т.п. Це подарує десерту зовсім нові нюанси смаку.

Карамелізуватися банани з горішками і ромовим соусом

Бананами можна насолоджуватися в їх первозданному вигляді, а от якщо включити уяву і трошки поворожити, із самих звичайних бананів можна приготувати вишуканий десерт. Саме таким чарами ми сьогодні з вами і займемося. Про смажених і карамелізуватися бананах чув багато хто, але мало хто пробував їх готувати. Дуже даремно! Навіщо відмовляти собі в такому задоволенні?!

Нам знадобляться:

  • 5 середніх банана
  • 50 грам вершкового масла
  • пара столових ложок м'якого коричневого цукру
  • 2 ст. ложки товчених волоських горіхів
  • сік і цедра одного апельсина
  • 1 ст. ложка рому
  • 1/4 ч. ложечки спецій
  • 1/2 ч. ложечки мускатного горіха

Спосіб приготування:
Очищені від шкірки банани розрізаємо вздовж навпіл. У сковороді на середньому вогні розтоплюємо масло. Додаємо цукор, мускатний горіх і спеції. Безперервно помішувати, варимо буквально одну хвилинку до повного розчинення цукру. Як тільки цукор розчинитися, відправляємо в сковороду банани, виклавши їх зрізом вниз. Готуємо банани пару хвилин до злегка м'якого стану та одразу перекладаємо на тарілку.
В іншу сковороду відправляємо сік і цедру апельсина. Готуємо пару хвилин до стану сиропу. Додаємо столову ложку рому.
Гарячі банани поливаємо соусом і посипаємо подрібненими горішками. Злегка присипаємо мускатним горіхом. Карамелізуватися банани сервіруємо теплими з кульками ванільного морозива.

Екзотичний десерт на швидку руку з імбиром і манго

Хочеться чогось новенького, свіжого і незвичайного? Любіть екзотичні страви і зовсім не проти поекспериментувати? Здивуйте себе і близьких пікантним имбирно-манговим десертом!

Нам знадобляться:

  • 2 манго
  • 2-3 см кореня імбиру
  • пучок свіжої м'яти
  • 1/3 склянки цукру
  • склянку води

Спосіб приготування:
Корінь імбиру очищаємо від шкірки і нарізаємо тоненькими скибочками. У невелику каструльку наливаємо склянку води, всипаємо цукор, доводимо до кипіння і додаємо нарізаний імбир. Цукровий сироп з імбиром варимо близько п'яти хвилин і знімаємо з вогню.
Вимивши і обсушивши м'яту, розбираємо її на окремі листочки. Пару листочків залишаємо для прикраси десерту, а решта кидаємо в імбирний сироп. Накриваємо каструльку кришкою і даємо настоятися 5-10 хвилин, щоб сироп увібрав в себе освіжаючий м'ятний смак і аромат. Потім проціджуємо сироп і даємо йому охолонути.
Плоди манго очищаємо від шкірки, видаляємо кісточку, а м'якоть нарізаємо тоненькими скибочками і перекладаємо в миску. Заливаємо шматочки манго імбирним сиропом і відправляємо на півгодини в холодильник.
Сервіруємо десерт в широких келихах або креманках, поливаємо скибочки манго сиропом і прикрашаємо листочками м'яти. Виглядає дуже свіжо і вишукано! Прекрасний десерт для спекотного літнього дня!

Вершкова помадка з горіхами

Вершкова помадка, вона ж вершкова карамель, це не тільки дуже смачне, але і нешкідливі ласощі, адже воно не містить жодних барвників та консервантів. Приготовленої своїми руками з добірних продуктів помадкою можна пригощати навіть діток, схильних до алергії на добавки, що поліпшують смак промислових кондитерських виробів. Смак вершкової карамелі схожий на цукерки «Корівка». А хочете створити справжнє асорті з домашніх цукерок?! Додайте до помадці горішки, цукати, какао на радість маленьким і великим ласунам!

Нам знадобляться:

  • 100 мл 33% вершків
  • 50 грам згущеного молока
  • 150 грам цукрової пудри
  • 40 грам фундука
  • 10 грам ванільного цукру

Спосіб приготування:

Фундук розколюємо навпіл. Форму або лоточок для застигання злегка змащуємо вершковим маслом.
Вершки вливаємо в каструльку з товстим дном. Додаємо згущене молоко, всипаємо цукрову пудру з ванільним цукром. Ретельно перемішуємо і гарненько обтираємо стінки від цукру.
Відправляємо каструльку на слабкий вогонь. Безперервно помішуючи, доводимо до кипіння. Якщо раптом помітите, що на стінках каструльки пригорає цукор, видаліть його мокрою серветкою. Уварюємо суміш до готовності. Готовність визначаємо так: трохи сиропу капаем в миску з холодною водою і скачуємо кульку. Якщо кулька м'який, пружний і не липне до рук, значить, помадка готова.
У гарячу помадку всипаємо підготовлені горішки, добре перемішуємо і переливаємо суміш у змащені маслом формочки. Коли маса охолоне, ріжемо її гострим ножем на порційні шматочки або просто ламаємо. Замість фундука можна використовувати будь-які інші горішки. При бажанні горіхи можна замінити родзинками, цукатами, дрібно нарізаними сухофруктами або взяти всього потрошку. А ще у вершках можна розвести пару столових ложок какао або влити шоколадну масу з розтопленій плитки. Вийде дуже-дуже смачно і красиво!

Повітряний сметанний десерт на швидку руку

Чи пробували ви на смак легке повітряне хмарка?! Чи не доводилося?! А що вам заважає? Приготуйте цей швидкий і надзвичайно простий у приготуванні десерт і спробуйте!

Нам знадобиться:

  • 1 пакетик желе на 200 мл рідини
  • 200 мл сметани (від 10% до 20% жирності)
  • цукрова пудра за смаком (желе в пакетику вже містить цукор, тому додаткова порція цукрової пудри може зробити десерт занадто нудотним)
  • 100 мл гарячої кип'яченої води

Спосіб приготування:
Пакетик желе розводимо гарячою кип'яченою водою. Води слід брати в два рази менше, ніж зазначено на упаковці! Ретельно розмішуємо вміст пакетика до повного розчинення крупинок. Остуджуємо суміш.
За допомогою блендера, міксера, віночка або звичайною вилки розведене желе збиваємо зі сметаною. Спробуйте на смак! Якщо потрібно підсолодити, додайте трохи цукрової пудри. Не лінуйтеся! Збивайте не менше п'яти хвилин, щоб десерт максимально наситився киснем і вийшов легким і повітряним, як справжнє хмаринка.
Переливаємо суміш у креманки або широкі келихи і відправляємо в холодильник до повного застигання! Готовий десерт прикрашаємо серпантином з цедри лимона і листочками м'яти. Насолоджуємося ніжним і повітряним ласощами, немов хмарка!

Сливові тарталетки

Багато запасливі господині завжди тримають у холодильнику готове листкове тісто, яке неодмінно вас виручить, коли часу зовсім обмаль, а потрібно неодмінно зміркувати небудь смачненьке, наприклад, сливові тарталетки.

Нам знадобляться:

  • 400 грам листкового тіста
  • 3 стиглі сливи (можна замінити фруктами-ягодами на свій смак)
  • 30 грам вершкового масла
  • 6 ч. ложок меду
  • 2 ст. ложки коричневого цукру
  • щіпка кориці

Спосіб приготування:

Духовку розігріваємо до 220 градусів. Листкове тісто розгортаємо на присипаної борошном поверхні і вирізаємо кружечки діаметром близько10 см. Злегка піднімаємо бортики кожного кружечка і змащуємо тарталетку всередині медом. Зливи розрізаємо навпіл і видаляємо кісточки. Потім нарізаємо сливи на четвертинки і викладаємо поверх меду. Змащуємо тарталетки розтопленим вершковим маслом, посипаємо коричневим цукром з корицею і відправляємо в духовку. Випікаємо 12-15 хвилин, поки наші тарталетки не зарум'яниться. Пригощаємо і пригощаємося!

Медовий бісквіт на швидку руку

Навіть якщо ви не маєте особливої любові до меду, ніжний медовий бісквіт вам неодмінно сподобається! Він просто тане в роті, а його легкий медовий аромат зовсім ненав'язливий.

Нам знадобляться:

  • 6 яєць
  • 190 грам борошна
  • 160 грам цукру
  • 2 ст. ложки меду

Спосіб приготування:

Яйця збиваємо з цукром і медом не менше 10 хвилин до густої білої маси. В обсязі маса повинна збільшитися приблизно в чотири рази! Потім акуратно всипаємо борошно і перемішуємо знизу вгору. Форму застилає папером для випічки. Переливаємо у форму тісто і відправляємо в духовку. Випікаємо при температурі 170-180 градусів. Готовність бісквіта визначаємо шпажкою. Остуджуємо прямо у формі! Пригощаємося!

Десертні роли з вишнею і бананами

На перекуску гостям можна запропонувати власноруч приготовані роли, а до чаю подати солодкі десертні роли з фруктово-ягідної начинкою.

На 3 порції нам знадобляться:

  • 100 грам знежиреного сиру
  • трохи меду
  • один банан
  • 100 грам замороженої вишні
  • 3 листа рисового паперу

Спосіб приготування:
Банан очищаємо від шкірки і нарізаємо соломкою. Розморожуємо вишню і злегка віджимаємо сік. Змішуємо сир з медом. Якщо мед загус, розтопіть його на паровій бані. Начинка готова! Можна приступати до формування ролів.
Лист рисового паперу буквально на кілька секунд опускаємо в миску з теплою водою, щоб папір стала еластичною.
Обережно кладемо лист на обробну дошку або будь-яку іншу рівну тверду поверхню, на якій вам зручно працювати. Змащуємо лист медовим сиром, залишаючи краї вільними. Чи не намазаним залишаємо і далекий край. На ближній край листа викладаємо пару смужок банана і кілька Вишеньок. Акуратно загортаємо рол. Спочатку бічними краями аркуша закриваємо краю начинки, а потім просто звертаємо всі тугим рулетиком. Готовий рулетик викладаємо на тарілку. Аналогічним чином перетворюємо на апетитні рулетики інші інгредієнти.
Тарілку з рулетами на 20 хвилин відправляємо в холодильник, щоб їх легше було різати. Дістаємо рулети, розрізаємо на рівні частини, красиво викладаємо роли на тарілки, прикрашаємо шматочками банана і вишнями. Приємного апетиту!

У хорошої господині завжди знайдеться, чим пригостити гостей!

Додати коментар


Захисний код
Оновити