Красуні

жіночій сайт

Рецепт найніжнішого торта «Медовик» зі сметанним кремом

Торт «Медовик» має безліч назв і варіантів. Деякі називають його «бджілкою», «чудо-тортом» і т.п. Готують його з різним кремом - сметанним, масляним, заварним, зі згущеним молоком. У крем можна додати розпарені сухофрукти - чорнослив, курагу або волоські горіхи. У будь-якому варіанті він виходить дуже смачним. Ми зупинимося на рецепті зі сметанним кремом, який багато хто вважає найбільш вдалим.

 

Поради щодо вибору меду

Ви можете використовувати мед будь-якої консистенції - густий або рідкий. Головне, щоб він був натуральним хорошої якості.

Якщо є можливість вибирати, то краще віддати перевагу продукту темного кольору. Він більш ароматний.

Дуже густий мед до початку приготування тіста потрібно розтопити.Для цього банку з медом ставиться в ємність з гарячою водою або підігрівається на водяній бані.

Рецепт торта «Медовик»

Необхідні продукти

Для приготування тіста потрібно взяти:

  • мед натуральний - 2 ст.л .;
  • цукровий пісок - 1 склянка;
  • пшеничне борошно вищого сорту - 4 склянки;
  • курячі яйця - 3 шт .;
  • вершкове масло - 50-70 г;
  • харчову соду - 2 ч.л. Її можна замінити 1 пачкою розпушувача (10 г);
  • чорнослив (якщо забажаєте).

Для сметанного крему потрібні:

  • 500 мл сметани;
  • 1 стакан цукрового піску.

Випічка коржів

Дотримуючись цієї послідовності, ви обов'язково отримаєте хороший результат.

На вогонь ставиться каструля з невеликим обсягом води. Зверху на неї поміщають миску. Вона, як кришка, повинна щільно прикрити каструлю. Так створюються умови для водяної бані.

Вершкове масло викладають в миску і розтоплюють його. (Воду в каструлі кип'ятять на середньому полум'я пальника).

До масла додають цукор і мед.Його потрібно постійно помішувати до повного розчинення цих продуктів, не допускаючи їх закипання.

У суміш виливають соду (її заздалегідь гасять 1 ст.л. оцту). Вміст миски продовжують помішувати, поки воно в кілька разів не збільшиться в об'ємі.

Миску знімають з каструлі і відставляють, щоб дати суміші трохи охолонути.Яйця попередньо збивають і додають в злегка остигнула масу. Знову все ретельно перемішують.

Тісто замішують, поступово підсипаючи необхідну кількість борошна (воно має бути тягучим).

Залежно від числа коржів ділимо тісто на частини. Коржі повинні бути тонкими, тому їх кількість визначається величиною діаметра майбутнього тортика.Кожен шматок тесту розгортають тонким шаром на поверхні, присипаної борошном. Можна це робити безпосередньо на папері для випічки. Потім на нього кладуть перевернуту тарілку і вирізують коло.

Тісто круглої форми перекладають на посипаний борошном деко або кладуть разом з папером.

Кожен корж випікають в духовці при температурі 180-200оС до коричневого кольору.

Обрізки тіста від вирізаних круглих коржів випікають одночасно з ними або окремо.

Гарячі коржі викладають на стіл і дають їм охолонути.

Приготування крему

За час, поки охолоджуються коржі, можна приготувати крем для «Медовик».

Сметану збивають разом з цукром, користуючись міксером або блендером.

Чорнослив,заздалегідь запарений гарячою водою, промивають і дрібно ріжуть.

Завершальний етап

На цьому етапі корж кладуть на плоске блюдо і змащують кремом, який присипають чорносливом.

Наступний корж перемазують тільки кремом (без чорносливу). Так укладають всі коржі, використовуючи чорнослив через один.

Верх і боки торта посипають крихтою,отриманої з обрізаних країв тесту. В якості прикраси можуть бути використані горіхи або шоколадна крихта.

Приготований «шедевр» відправляють на кілька годин на холод.

Корисні поради

При випіканні медових коржів потрібно знати деякі секрети.

Приготоване тісто потрібно тримати на плиті, щоб воно залишалося теплим.Остигле тісто дуже важко розкочується.

Якщо ви користуєтеся розпушувачем, то його додавайте в самому кінці замісу тіста, попередньо перемішавши його з борошном.

Коли використовуються рецепти «Медовик» зі згущеним молоком, то не беріть варену згущенку. Вона погано просочує такі коржі.

Сподіваємося, що цей смачний десерт стане приводом, щоб зібратися з коханими людьми. Удачі і хорошого настрою!

Додати коментар


Захисний код
Оновити