Красуні

жіночій сайт

Як заварювати зелений чай

Багато заварюють зелений чай точно так само, як і чорний чай, і надходять дуже необачно, адже зіпсувати чорний чай важко, а зелений - простіше простого. А ми ж із вами хочемо не тільки насолодитися самим процесом чаювання, а й отримати користь від зеленого чаю, тому сьогодні приділимо увагу тому, як заварювати зелений чай згідно з усіма правилами.

Як заварювати зелений чай - спосіб перший

Цим способом заварюють чай в Японії. Кілька пучок чаю кладуть в чайник для заварки і заливають гарячою водою, але не окропом, який може вбити ніжний смак і аромат чаю. Наполягати зелений чай необхідно вдвічі довше чорного.

Чи не розбавляючи окропом, розливаємо чай в чашки. Підсолодити напій можна медом і доповнити лимоном, а от цукор і молоко не дуже добре поєднуються із зеленим чаєм. Одну й ту ж заварку можна використовувати два-три рази.

Другий спосіб заварювання зеленого чаю

Цей спосіб має на увазі поетапне заварювання чаю, що дозволяє розкритися всьому чайному букету. Кладемо в чайник для заварки чайне листя у розрахунку: половинка чайної ложки на 1 чашку. Заливаємо листя водою, не вище 70 градусів, в три підходи: спершу - на 1/3 об'єму заварника, через пару хвилин - на 1/2 і ще через пару хвилин на 3/4. Наполягаємо ще дві хвилини, відливаємо половину рідини і замість неї додаємо окріп. Чай готовий.

Ну і наостанок ще пара корисних порад, які дозволять вам повною мірою насолодитися смачним і корисним зеленим чаєм:

  • перед заварюванням, обов'язково прогрійте фаянсовий або фарфоровий чайничок за допомогою окропу або гарячого пара;
  • по можливості використовуйте не водопровідну, а чисту джерельну воду;
  • воду кип'ятіть у звичайному, а не електричному чайнику;
  • якщо до зеленого чаю ви плануєте подавати борошняні вироби, заварку слід зробити більш крутий;
  • найкраще засвоюється, надаючи оптимальний благотворний ефект, теплий зелений чай, а не гарячий або холодний.
    щоб не розбавляти шлункові соки і не перешкоджати процесу травлення, будь-який чай, в тому числі і зелений, краще пити за півгодини до їжі або через 1,5-2 години після трапези.

Тепер ви знаєте що, де, коли і, головне, як і в повній мірі зможете насолодитися напоєм імператорів. Ну чим ви гірші? Як і імператор, ви гідні кращого! Приємного чаювання!

Додати коментар


Захисний код
Оновити

Реклама