Красуні

жіночій сайт

Як приготувати глінтвейн вдома: секрети приготування гарячого вина зі спеціями

Глінтвейн - гаряче вино зі спеціями, ідеальний зимовий напій, здатний зігріти не тільки тіло, а й душу. Ковток гарячого ароматного глінтвейну прожене геть тугу і смуток, створить потрібний настрій для романтичної вечері з коханим або для веселих посиденьок в компанії друзів. Дізнавшись, як приготувати глінтвейн, ви зможете насолоджуватися цим дивовижним напоєм не тільки в барі чи ресторані, а й у себе вдома. А як же приємно, готовий глінтвейн перелити в термос і взяти з собою на природу! А ще краще приготувати зігріваючий напій прямо на багатті в казанку. Після прогулянки на морозному повітрі це буде просто бомба! Як же легко і просто самому створити свято для себе і для дорогих серцю людей, було б бажання ... трохи дешевого вина, спецій, цукру і щіпка любові!



Як приготувати глінтвейн за всіма правилами «жанру»

Для приготування глінтвейну знадобиться легке червоне сухе або напівсухе вино з вмістом спирту від 8,5 до 12,5%. Використання витриманих дорогих вин є ознакою поганого смаку.

Готувати глінтвейн слід малими порціями, щоб він був іспітие до того, як встигне охолонути і втратить половину свого неповторного смаку та аромату. Для невеликої компанії глінтвейн найкраще готувати в емальованому турці або маленькій каструльці.

У класичній рецептурі на 7-8 порцій глінтвейну беремо літр вина, 150 грам води, 100-150 грам цукру, спеції і додаткові інгредієнти за смаком. Пакетик готових спецій для глінтвейну можна без проблем купити в супермаркеті. Стандартні набори цілком прийнятні і приємні, але все ж набагато цікавіше зміркувати небудь самому. Обов'язкові складові глінтвейну - кориця і гвоздика. Також можна додати мускатний горіх, імбир, кардамон, шафран, коріандр, бадьян, запашний перець горошком, лавровий лист.

Від мелених спецій вино стає каламутним і в ньому з'являється осад, який може зіпсувати весь напій, тому краще брати мелені спеції (крім випадків, коли це передбачено рецептурою). В якості додаткових інгредієнтів можна використовувати мед, найрізноманітніші фрукти та ягоди. Не забудьте про цитрусових - лимонах, мандаринах, апельсинах, грейпфрутах. Сміливо можна додавати в глінтвейн і сухофрукти - сушені яблука та груші, курагу, родзинки, інжир. Іноді в глінтвейн додають коньяк, ром, лікери, але лише в такій кількості, щоб надати напою особливий аромат, а не змінити його смак.

Щоб спеції повною мірою передали рідини свій смак і аромат, а вино від випаровування не втратило зайву кількість спирту, спочатку кип'ятимо спеції з водою, без додавання вина. Наливаємо воду в емальовану каструльку або турку, додаємо спеції і на слабкому вогні доводимо до кипіння. Після закипання даємо воді покипіти ще 5-7 хвилин до появи характерного пряного смаку. Потім в ємність з водою вливаємо літр вина, додаємо цукор і вибрані за смаком додаткові інгредієнти. Відправивши в каструльку всі компоненти, постійно помішуючи, на слабкому вогні нагріваємо вино приблизно до 65-70 градусів, але не більше! Глінтвейн ні в якому разі не можна кип'ятити, щоб не було інтенсивного випаровування спирту і появи у вині шкідливих для здоров'я домішок. Температуру готовності напою найкраще визначати на смак: глінтвейн повинен бути гарячим, але не палючим.

«Дозріли» глінтвейн проціджуємо через металеве ситечко, розливаємо у гуртки або склянки, додаємо за бажанням «виловлені» шматочки фруктів і насолоджуємося, попиваючи напій невеликими ковтками. Для розпивання глінтвейну бажано використовувати високі прозорі бокали з вогнетривкого скла, в яких напій буде повільніше остигати, а ви зможете милуватися його кольором і вдихати пряний аромат. Глінтвейн це не тільки дуже смачний, але ще і корисний напій: парочка димлячих келихів зігріють, позбавлять від кашлю та застуди, знімуть напругу, повернуть душевну рівновагу і допоможуть відновитися після інфекційних захворювань.

Готуємо глінтвейн будинку: найсмачніші рецепти


Глінтвейн - ідеальний напій для любителів кулінарних імпровізацій. Не обмежуючись класичної рецептурою, можна до нескінченності експериментувати з солодкістю, гостротою, терпкістю та іншими смаковими нюансами і відтінками. Спеціально для любителів кулінарної творчості пропонуємо кілька цікавих рецептів глінтвейну:

Білий глінтвейн

Інгредієнти: одна пляшка білого вина (0,75 л), одна гвоздика, 10 шматочків паленого цукру, чотири кружечка апельсина для декору.

Спосіб приготування: розігріваємо вино, цукор і гвоздику, не доводячи до кипіння. Готовий напій проціджуємо і розливаємо по склянках. Прикрашаємо, нанизавши надрізані гуртки апельсина на краю склянок.

Глінтвейн Hot Loco

Інгредієнти: пляшка червоного бургундського вина, лікер Triple Sec - 50 мл, 4 ч.л. меду, 2 ч.л. коричневого цукру, 1 ч.л. меленої кориці, 4 жовтки, цедра лимона або апельсина для прикраси.

Спосіб приготування: розтираємо дочиста жовтки з цукром, корицею і медом. Отриману масу порівну розкладаємо по гуртках. Змішуємо вино з лікером і доводимо до кипіння. Як тільки рідина по краях почне пузиритися, відразу ж розливаємо її по кухлях з жовткова масою. Прикрашаємо цедрою апельсина або лимона.

Французький кавовий глінтвейн «Мокко»

Інгредієнти: пляшка червоного сухого або напівсухого вина, 250 мл звареної кави «мокко», чарка бренді або коньяку, гвоздика, 100-150 граммсахара, цедра лимона або апельсина.

Спосіб приготування: змішуємо всі інгредієнти в емальованому каструльці і відправляємо на вогонь. Підігріваємо до 65-70 градусів, розливаємо по склянках і відразу ж подаємо.
Медовий глінтвейн з яблуками і апельсином ↑

Інгредієнти: пляшка червоного сухого вина, по половинці яблука і апельсини, 4 ст.л. меду, паличка кориці, 12 бутонів гвоздики, 5 горошин запашного перцю.

Спосіб приготування: яблуко і апельсин нарізаємо шматочками і відправляємо в каструльку, вливаємо вино, додаємо прянощі і мед. Ретельно розмішуємо до повного розчинення меду. На слабкому вогні підігріваємо до 70 градусів. Чи не кип'ятимо! Готовий напій проціджуємо, розливаємо у високі келихи, додаємо часточки яблука і апельсина, і негайно сервіруємо.

Глінтвейн «Тюлень»

Інгредієнти: 50 мл білого сухого вина, 40 мл світлого рому, столова ложка родзинок без кісточок, 1 ст.л. цукру, щіпка меленої кориці, лимонна цедра.

Спосіб приготування: у склянку кладемо родзинки, заливаємо ромом і даємо йому набрякнути. В емальованій каструльці змішуємо біле вино, цукор, корицю і лимонну цедру. Підігріваємо на повільному вогні до 65-70 градусів. Розливаємо у склянки і прикрашаємо лимонною цедрою.

Глінтвейн «Кужусар»

Інгредієнти: пляшка столового червоного вина (0,75 л), 200 мл води, 6-8 бутонів гвоздики, 2-3 ст.л. чаю «каркаде», 5 ст.л. цукру або 4 ст.л. меду, 2 ч.л. меленої кориці, цедра одного лимона.

Спосіб приготування: додаємо у воду корицю, гвоздику, чай «каркаде» і цедру лимона. Доводимо до кипіння, знімаємо з вогню, укутуємо в що-небудь тепле і даємо настоятися 5-10 хвилин. Проціджуємо. Вливаємо вино, додаємо мед або цукор. Безперервно помішуючи, підігріваємо до потрібної температури, але до кипіння не доводити! Розливаємо у високі келихи, прикрашаємо цедрою лимона і відразу ж подаємо.

Глінтвейн «Шагане»

Інгредієнти (на одну порцію): 100 мл червоного портвейну, 25 мл апельсинового лікеру, мускатний горіх, 1/3 лимона.

Спосіб приготування: портвейн виливаємо в емальовану каструльку або турку і на слабкому вогні доводимо до кипіння, але не кип'ятимо. У гаряче вино вливаємо лікер і додаємо нарізану тоненькими скибочками лимон. Гарячим наливаємо в чашку або келих, присипаємо тертим на дрібній тертці мускатним горіхом і насолоджуємося!

Медовий глінтвейн з чорним перцем

Інгредієнти: пляшка напівсолодкого червоного вина (0,75 л), один апельсин, чайна ложка меду, 5-6 шт. гвоздики, 3-4 горошини чорного перцю, щіпка кориці, щіпка солі.

Спосіб приготування: апельсин разом з цедрою нарізаємо кружечками. В емальованій ємності підігріваємо вино з усіма компонентами до 65-70 градусів. Готовий напій проціджуємо через металеве ситечко і негайно подаємо. Медовий глінтвейн з чорним перцем - прекрасне зігріваючий засіб, при застуді його рекомендується вживати перед сном.

Глінтвейн «Шахерезада»

Інгредієнти (на одну порцію): 150 мл напівсолодкого червоного вина, 20 мл коньяку, 20 граммсахара, 1/3 лимона, гвоздика і кориця за смаком.

Спосіб приготування: в посуд наливаємо вино, розчиняємо в ньому цукор, ставимо на слабкий вогонь і доводимо до кипіння, але не кип'ятимо. Знімаємо з вогню, додаємо спеції і нарізаний скибочками лимон, вливаємо коньяк. Даємо напою настоятися і «дозріти» близько 10 хвилин. Гарячим наливаємо в чашку або келих і смакуємо!

Додати коментар


Захисний код
Оновити

Реклама