Красуні

жіночій сайт

Коктейлі з мартіні

Як свідчить слоган рекламної кампанії Мартіні: No Martini - no party. Дійсно, яка вечірка без мартіні! Причому з усього різноманіття вермутів «душа» просить саме мартіні! Його п'ють в чистому вигляді, додаючи в келих шматочки льоду, оливки або лимон, або готують дуже смачні коктейлі з мартіні, змішуючи напій з джином, горілкою, фруктовими соками і нектарами, тоніком, содовою, лимонадом, кока-колою. До речі, мартіні - це не тільки ім'я італійського вермуту, в рекламі якого красується вишукано-брутальний Джордж Клуні, але ще й назва коктейлю з вермуту й джина, змішаних у рівних частинах. Для приготування легендарного коктейлю годиться абсолютно будь-який «Мартіні», навіть французький вермут.

 

Як приготувати коктейлі з мартіні

Коктейль «Манхеттен»

Щоб приготувати знаменитий на весь світ коктейль «Манхеттен», 60 мл житнього віскі змішуємо з 30 мл червоного солодкого мартіні, додаємо пару крапель біттера «Ангостура» (можна замінити будь-яким вишневим або гранатовим біттером), прикрашаємо коктейль лимонною цедрою або вишенькою мараскино. Крім класичного «Манхеттена», існує безліч цікавих варіацій, в яких житнє віскі замінюють бренді, ромом, скотчем, бурбоном.
Bourbon Manhattan готується в інших пропорціях: 75 мл бурбона змішують з 25 мілілітрами червоного солодкого вермуту і двома краплями «Ангостури». Якщо в даному рецепті бурбон замінити скотчем, вийде «Роб Рой».
«Ідеальний Манхеттен» (Perfect Manhattan) готують з однаковими частинами сухого вермуту і червоного мартіні.
«Манхеттен Бренді» (Brandy Manhattan) - віскі в класичному рецепті замінюють бренді.
«Метрополітен» (Metropolitan) готують точно так само, як і «Манхеттен Бренді», але тільки з співвідношенням вермуту і бренді 3 до 1, замість бренді в даному рецепті можна використовувати звичайний коньяк.
«Кубинський Манхеттен» (Cuban Manhattan) - «Ідеальний Манхеттен», в якому віскі замінюють темним ромом.

Коктейль з мартіні «Рожевий гламур»

Цей солодкий гламурний напій рожевого кольору з полуничним ароматом має чимало прихильниць серед прекрасної половини людства. Для його приготування знадобиться рожевий вермут, полуничний сироп і пляшечка напівсухого шампанського. У високий тонкий стакан кладемо кубики льоду і наливаємо 10 мл полуничного сиропу, не перемішуючи, по стінку склянки вливаємо 100 мл рожевого мартіні, а потім 100 мл напівсухого шампанського. Повинен вийти шаруватий рожевий коктейль. Прикрашаємо напій листочком м'яти.

Коктейль «Мілки Мартінез»

У шейкері з льодом змішуємо 40 мл джина Beefeater з 40 мл червоного мартіні, 5 мл лікеру Bols Мараськіно, 3-5 краплями біттера Ангостура і 2 мл молочного улуна. Проціджуємо в келих і подаємо.

Коктейль з мартіні «Блек Кобблер»

Два середніх чорносливу розминаємо Мадлера. У шейкері з льодом збиваємо підготовлений чорнослив з 80 мл червоного сухого вина, 20 мл червоного мартіні, 15 мл сиропу агави і 2 мл ожинового джему. Проціджуємо в келих і прикрашаємо коктейль квіткою орхідеї.

Коктейль «Брудний мартіні»

У шейкері змішуємо 60 мл джина з 9 мл сухого вермуту і 2 мл соку оливок. Відфільтровує суміш в заздалегідь охолоджений келих для мартіні. Прикрашаємо наколотими на шпажку оливками, опущеними в келих.

Коктейль з мартіні «Жовта суміш»

Наполовину заповнюємо келих для змішування льодом. Вливаємо 10 мл джина, 20 мл рожевого мартіні, 20 мл сливового японського вина і 30 мл яблучного соку. Добре перемішуємо всі інгредієнти. Проціджуємо суміш в заздалегідь охолоджений келих для мартіні. Прикрашаємо вишенькою. Подаємо з коктейльної паличкою.

Коктейль з мартіні «Негроні»

Це один з найстаріших рецептів коктейлів з вермутами, названий по імені свого винахідника італійського графа Камілло Негроні. Смак, перевірений часом! У наповненому льодом тумблері змішуємо третину червоного мартіні з третиною біттера Campari і третю джина (рекомендується Beefeater). У келих кладемо лід і обов'язково прикрашаємо часточкою апельсина. Подаємо з коктейльної паличкою.

Коктейль з мартіні «Чемпіон»

Верхню частину шейкера наповнюємо кубиками льоду і вливаємо три частини віскі, три частини Мартіні-Драй, дві частини лікеру Benedictine і дві частини безбарвного лікеру Curacao. З зусиллям встряхиваем шейкер близько 8 секунд і проціджуємо суміш в заздалегідь охолоджений келих для мартіні.

Коктейль з мартіні і Sprite'ом

Солодкувато-пряний аромат рожевого вермуту відмінно відтіняє освіжаючий смак лимона. Найпростіше цього досягти, змішавши рожевий мартіні з Sprite'ом у співвідношенні 2 до 1. Дно келиха прикрашаємо скибочками огірка і апельсина.

Коктейль «Гострий мартіні»

У шейкері змішуємо 75 мл джина з 20 мл сухого вермуту і чайною ложкою лікеру «Орендж біттерз» або парою крапель «Апельсинового кюрасо». Проціджуємо в заздалегідь охолоджений келих для мартіні. Додаємо гіркий зелений перець і зелену оливку.

Коктейль з мартіні «Апельсин в шоколаді»

Мартіні з апельсиновим соком і какао ще називають «коктейлем дівчини Джеймса Бонда». Відмінний варіант для дівочих посиденьок і вечірок, який готується на основі горілки і сухого вермуту, змішаних в пропорції 1 до 2. До отриманої суміші додаємо сік двох апельсинів. Через сито просіваємо пару ложечок какао з цукровою пудрою, змішуємо з невеликою кількістю рідини, гарненько збиваємо і виливаємо в келих з напоєм. Додаємо пару кубиків льоду і прикрашаємо коктейль парасолькою.

Коктейль з мартіні «Штормова погода»

Змішуємо в шейкері 60 мл джину з 15 мл сухого вермуту, 15 мл «Мандаринового Наполеона» і 15 мл червоного мартіні. Проціджуємо в охолоджений боки і прикрашаємо завитком з лимона.

Коктейль з мартіні «Гібсон»

Келих для змішування заповнюємо на 1/3 льодом. У келих наливаємо 9 частин джину та одну частину сухого вермуту. Добре перемішуємо інгредієнти. Готовий напій переливаємо в коктейльний келих. Прикрашаємо парою маленьких маринованих цибулин.

Коктейль «Юпітер Мартіні»

Стакан для змішування на третину заповнюємо колотим льодом. Вливаємо 30 мл джина, 10 мл Мартіні Extra Dry, 10 мл лікеру Парфе Амур і 10 мл апельсинового соку. Гарненько перемішуємо всі компоненти, проціджуємо в келих для мартіні. Прикрашаємо коктейль ягідкою вишні або полуниці.

Рецепти коктейлів з мартіні бьянко

Коктейль «Лайт Мартіні»

У келих вливаємо 50 мл мартіні бьянко, 20 мл горілки і 80 мл виноградного соку. Саме в такій послідовності! Потім кладемо пару кубиків льоду і перемішуємо коктейльній паличкою. Прикрашаємо нанизаними на шпажку вишеньками.

Коктейль «Мартіні а ля Брюс»

У келих для мартіні наливаємо 60 мл охолодженої заварки чорного чаю, вливаємо 100 мл мартіні бьянко і додаємо чайну ложечку свіжовичавленого лимонного соку. Три зелені маслини нанизуємо на шпажку для коктейлів та подаємо в келиху, щоб можна було самостійно перемішати коктейль.

Коктейль «Мартіні з горілкою»

Джеймс Бонд любив попивати вермут з горілочкою і оливами. Пом'якшити «чоловічий» рецепт допоможе апельсиновий сік. У шейкері змішуємо 30 мл горілки з 60 мл мартіні бьянко і 60 мл апельсинового соку. У келих кладемо пару шматочків льоду. Проціджуємо суміш у келих. Прикрашаємо коктейль часточкою лимона, апельсина або лайма. Для більшої краси можна додати соломинку і парасольку.

Коктейль «Зоряний мартіні»

Для приготування цього коктейлю нам знадобляться аж три види мартіні! Отже, 100 мл червоного мартіні змішуємо з 100 мл мартіні бьянко, 50 мл Мартіні Extra Dry і 50 мл джина. У келихи кладемо кубики льоду і наливаємо коктейль.

Додати коментар


Захисний код
Оновити

Реклама