Красуні

жіночій сайт

Класичний рецепт і секрети приготування азу по-татарськи

Чи знаєте ви, що таке азу по-татарськи? Це м'ясо і картоплю тушковані з додаванням солоних огірків. Блюдо має солоновато-кислуватий смак, при цьому відчувається легкий аромат огірків. Смачно! Давайте вчитися готувати азу по-татарськи правильно.

Прийнято вважати,що приготування страви займає досить багато часу: всі продукти потрібно обсмажувати окремо. Але це думка побутує тільки серед тих, хто знає, як готувати азу по-татарськи, але жодного разу не робив цього. Звичайно, є полегшений рецепт, для ледачих, коли продукти по черзі закладають в один сотейник.

Але найкращий і насичений смак виходить, якщо все обсмажувати окремо. Та й консистенція страви з сотейника не та: обсмажений попередньо картопля тримає форму, а якщо готувати азу для ледачих, він буде розвалюватися.

 

Процес приготування в подробицях

Буде потрібно 500 г яловичини або баранини, два невеликих солоних огірки, 4-5 картоплин середнього розміру, велика цибулина, 6 ст. ложок олії рослинного, 2 ст. ложки томатного соусу, який можна замінити свіжими помідорами (2 шт.) або томатним соком (1/3 склянки), сіль і перець за смаком.Найзручніше використовувати дві великі сковороди. Так ви прискорите процес приготування страви.

Крок 1: смажимо цибулю

Різати цибулину слід якомога дрібніше. Обсмажувати потрібно на середньому вогні, використовуючи одну столову ложку масла. Лук смажиться до прозорості і зарум'янювання. Коли цибуля буде готовий, додайте до нього томат-пасту або свіжі помідори.Все повинно упаритися на великому вогні протягом 3-5 хвилин. Слідкуйте, щоб не згоріло.

Крок 2: додаємо м'ясо

Яловичину або баранину наріжте брусочками. Вилийте на другу сковороду дві ложки масла, покладіть м'ясо і обсмажте його до хрусткої скоринки. Цибулю і томат додайте до м'яса, коли воно буде готове. У цю ж сковороду влийте склянку води,посоліть і поперчіть, накрийте кришкою і тушкуйте близько півгодини.

Крок 3: додаємо огірки

Натріть огірки на крупній тертці або наріжте соломкою, злегка обсмажте їх на сковороді, додавши трохи масла. Це робиться для того, щоб випарувати з огірків вологу. Коли вона випарується, додайте огірки до м'яса. Протушкувати протягом 10 хвилин, поки чистите картоплю. Якщо м'ясо жорстке, тушкуйте довше, до готовності.

Крок 4: додаємо картоплю

Очищений і нарізаний брусочками картоплю промийте в холодній воді, щоб відійшов зайвий крохмаль. У вільну сковороду налийте 2 ст. ложки масла, розігрійте його на сильному вогні і покладіть картоплю. Обсмажте до золотистої скоринки.Після цього м'ясо і картоплю з'єднуються в одному посуді для подальшого спільного гасіння під кришкою протягом 5-10 хвилин.

Крок 5: подаємо до столу

Ваше азу по-татарськи готове. До столу його прийнято подавати, посипавши подрібненою зеленню.

Смачного!

Додати коментар


Захисний код
Оновити