Красуні

жіночій сайт

Який погружной блендер краще вибрати для дому - інструкція з оглядами і порадами

У пошуках помічника для швидкого змішування і подрібнення продуктів можна зайти в глухий кут. Який погружной блендер краще вибрати, на які параметри і функції важливо звернути увагу, а за які технічні характеристики не варто переплачувати? Уважно вивчіть цю інструкцію, щоб знайти ідеальну техніку для приготування пюре, фаршу, дитячого харчування, коктейлів, домашнього майонезу та інших страв. Зустрітися з рейтингом кращих моделей і дізнайтеся, як не платити за рекламні виверти.

Детальне знайомство з технічними характеристиками

Часто та чи інша модель побутової техніки вибирається, тому що щось подібне є у друзів або родичів. Іноді на вибір впливає нав'язлива телевізійна реклама чергової новинки. Але впевнено визначити, який блендер краще, допоможе вміння орієнтуватися в характеристиках.

Потужність побутового приладу і її значення

Потужність - найважливіший показник для будь-якої техніки. Але якої потужності краще вибрати блендер, щоб не переплатити і водночас не обзавестися мало корисним предметом, що порошаться в шафі? Більшість наявних у продажу блендерів оснащуються потужністю від 140 до 1200 Вт:

  • Показник потужності у бюджетних моделей рідко перевищує 250 Вт. Такий прилад здатний максимум на приготування коктейлів, майонезу і ніжного дитячого харчування. Він легко подрібнити стиглі банани, ягоди, томати, попередньо проварені до м'якості овочі.
  • Якщо блендер має потужність ближче 600 Вт, але не менше 300, то він впорається не тільки з рідинами і м'якими інгредієнтами, але і з м'ясом, замороженими овочами, подрібнити волоські горіхи.
  • Тверді продукти, такі, як лід, фундук, заморожене м'ясо, переробить агрегат, потужністю від 650 Вт.
  • Чи любите домашню випічку з тіста середньої густини, беріть блендер, «під капотом» якого не менше 1000 Вт. Професійні багатофункціональні моделі досягають показника потужності в 2900 Вт, але і цінник на них відповідний.
  • Такі моделі видають швидкість в 50 тисяч обертів за хвилину, майже миттєво справляючись навіть зі складними завданнями.

Таким чином, найкраща потужність для блендера, який ви плануєте використовувати для приготування соусів, пюре, смузі, становить 300-400 Вт. Якщо хочете збивати коктейлі, подрібнювати на фарш м'ясо, в тому числі заморожене, колоти лід, то вибирайте моделі, потужністю від 600 Вт до 800 Вт. Віддавши перевагу професійним варіантів, оснащеним 1000 Вт і вище, ви будете здивовані їх функціональністю і зручності в роботі.

Кількість швидкостей і способи перемикання

Що стосується швидкостей, їх кількість може варіювати від однієї до тридцяти. Чим вище цей показник, тим більшої точності можна досягти в процесі роботи. Вибираючи блендер для будинку, можна обмежитися десятьма швидкостями, і навіть менше. Далі ви дізнаєтеся, чи варто гнатися за великими цифрами, які додаткові режими швидкостей бувають, і як правильно підбирати швидкість роботи для різних продуктів.

Перемикання швидкостей блендера буває ступінчастим або плавним.

  • Ступенева регулювання не дозволяє вибрати точну швидкість. Якщо обертання буде повільним, і ви перейдіть на щабель вище, то нова швидкість може виявитися вже зависокою.
  • Плавне регулювання позбавлена ​​такого недоліку. Вона здійснюється поворотним перемикачем або двома кнопками. Не має ступенів і дозволяє точно вибрати відповідну швидкість збивання або подрібнення.

Деякі моделі оснащуються імпульсним режимом роботи. При його включенні насадка обертається не постійно, а з короткими перервами і різною швидкістю. Така фішка дозволяє краще подрібнювати навіть тверді продукти, наприклад, лід. Для активації функції досить задати максимально необхідну швидкість роботи і утримувати робочу кнопку. Залежно від ступеня її натискання, буде змінюватися швидкість обертання насадки.

При наявності опції «Турбо», можна швидко збільшити робочу швидкість до максимуму, натиснувши на спеціальну кнопку. Турборежим рекомендується активувати під кінець роботи, коли велика частина вмісту вже подрібнена. Часто використовується при збиванні коктейлів, для більш ретельного подрібнення продуктів, для скорочення часу переробки.

Як не заплутатися в швидкісних режимах

Який погружной блендер краще вибрати, щоб не платити за непотрібні насправді функції? Просто майте на увазі наступне:

  • недорогі і малопотужні моделі оснащуються не більше, ніж трьома швидкостями, що не завжди зручно при роботі з різними продуктами;
  • п'яти-восьми швидкостей буде цілком достатньо для стандартних домашніх справ;
  • банальні хитрощі виробників - це наявність декількох десятків швидкостей;
  • такий функціонал рідко актуальний і може просто вас запитати; спосіб перемикання режимів не особливо важливий, але плавне регулювання буде комфортніше в роботі, а також, завдяки рівномірному наростанню швидкості, дозволить уникнути надмірних бризок;
  • функція «Турбо» вважається маркетинговим ходом, проте обійтися без неї складно, оскільки навіть максимальної швидкості, запущеної в звичайному режимі, не завжди вистачає для того, щоб якісно збити коктейль або подрібнити тверді продукти в пудру;
  • по можливості вибирайте моделі з імпульсним режимом - просто тиснути на кнопку з різним зусиллям зручніше, ніж постійно перемикати регулятор швидкостей.

При роботі з блендером враховуйте той факт, що низькі швидкості підійдуть для рідин та м'яких продуктів, а також для великого подрібнення твердих інгредієнтів. У міру наростання швидкості перероблялася маса буде ставати більш однорідною, практично без грудок і шматочків. Якщо чітких рекомендацій по продукту немає, то завжди починайте переробку на низькій швидкості, поступово підвищуючи її.

Гарантований провідний або бездротової - який варіант практичніший

Стаціонарний блендер може працювати як від стандартної електричної розетки, так і повністю автономно. Так, у продажу зустрічаються:

  • Моделі, оснащені звичайним кабелем. Вони призначені для підключення до мережі 220 Вт. Оскільки при роботі занурювальний блендер часто доводиться тримати в руках, упевніться, що шнур, яким він комплектується, має достатню довжину. Для зручності багато сучасних пристроїв оснащуються спеціальною нішею, в яку провід ховається автоматично після натискання кнопки. Іноді виробники включають в комплект подовжувачі для шнура.
  • Автономні блендери, що живляться від вбудованого акумулятора. Такі варіанти - це комфортне використання і свобода пересувань. Користуватися пристроєм на акумуляторах зручно, але його можливості обмежені малою потужністю і невеликим функціоналом.

Однозначно, приоритетнее класичні моделі, що працюють від електромережі. Вони можуть оснащуватися будь потужністю і великим вибором опцій. Якщо стандартні розетки відсутні, або плутаються дроти викликають у вас категоричне неприйняття, придивіться до акумуляторних моделями. Але пам'ятайте, що вони дорожче коштують, мають велику вагу і невисоку потужність. Час їх роботи рідко перевищує 30 хвилин без підзарядки, а зарядка займає три години.

Критерії вибору стандартного погружного блендера

Стаціонарний блендер має вигляд важкою рукоятки з місцем внизу для кріплення знімних насадок. На його корпусі розташовані кнопки і реле управління, а всередині захована моторна частина. У стандартному виконанні комплектується насадкою-ногою і високим склянкою. Як правильно вибрати занурювальний блендер, щоб він був зручним і практичним?

Матеріал і зручність робочої рукоятки

Рукоятка може виготовлятися з пластику або металу. Найчастіше у продажу зустрічається пластик. Матеріал легкий, міцний, не вимагає особливого догляду. Пластик може бути пофарбований в різні кольори, що дозволить гармонійно вписати блендер в дизайн будь-якої кухні. Білий колір - класика, але мазкий. Чорний - стильний і практичний.

Найбільш представницькі моделі одягаються в метал, переважно матовий алюміній або блискучу нержавійку. Ручка з металу виглядає солідніше, але особливих переваг перед сучасним пластиком не має.

Вибираючи робочу рукоятку, звертайте увагу на її ергономічність і розташування кнопок управління. Система скидання насадок здійснюється однією кнопкою або двома симетричними важелями, розміщеними по бокам. Визначтеся, що зручніше вам. Корпус повинен бути оснащений протівоскользящімі гумовими вставками, адже користуватися занурювальним блендером доведеться, в прямому сенсі, не випускаючи його з рук.

Конструкція і особливості погружной части - ноги

Погружной частини блендера або, як її ще називають, нога - це основна насадка розглянутої побутової техніки. Одним боком вона прикріплюється до моторної частини, а на інший має поглиблення з гострими ножами. При включенні ножі обертаються навколо своєї осі з обраної швидкістю. Завдяки особливим вигинів, вони захоплюють і перемішують продукт, одночасно його подрібнивши. Деякі виробники оснащують прилад знімними ножами різних видів.

Практичність насадки залежить від матеріалу, з якого вона виготовлена:

  • З металевими аксесуарами з алюмінію і нержавіючої сталі проблем зазвичай немає. Вони презентабельно виглядають, не бояться гарячого, не схильні до корозії і стійкі до механічних впливів.
  • Пластик коштує дешевше, але він крихкий, швидко стирається, його заборонено кидати. Пластикова насадка не призначена для гарячих страв. Вона просто деформується або лопне. Щоб подрібнити гарячий суп в пюре, переконайтеся, що виробник використовував термостійкий пластик. Також при необережному поводженні шматочки пластику можуть відламана і змішатися з продуктом.

За допомогою Блендерна ніжки можна подрібнювати м'які продукти і розмішувати рідини. Результат її роботи - пюреобразниє маси, смузі і коктейлі. Використовувати насадку-ногу можна не тільки зі склянкою, що йде в комплекті, але і з будь-якої зручної по висоті неширокої посудом. Трикутна або інша особлива форма «спідниці», що прикриває робочі ножі, перешкоджає розбризкуванню рідин при збиванні.

Висота цієї насадки теж має значення, якщо ви плануєте готувати супи-пюре та інші страви в глибоких каструлях.

Види склянок і їх місткість

Склянки для блендера бувають пластикові, скляні та металеві:

  • Пластик, особливо дешевий, швидко втрачає зовнішній вигляд, мутніє і покривається подряпинами. Крім того, він крихкий і з часом забарвлюється в колір продуктів.
  • Скляні ємності важче, ніж пластикові, але естетичніше виглядають і більш практичні. У скляній чаші можна не тільки подрібнювати продукти, а й зберігати їх в холодильнику, розігрівати в мікрохвильовій печі.
  • Металеві судини виготовляють з алюмінію або нержавіючої сталі. У продажу зустрічаються рідко. Найчастіше йдуть в наборі з моделями з професійної лінійки. Також процес подрібнення в стаканах з металу важко контролювати, тому що матеріал непрозорий.

Склянки для блендера випускають об'ємом від 400 мл до 3,0 л. Деякі виробники оснащують їх ручкою і носиком, перетворюючи в зручний глечик. Додатково до такої ємності завжди можна підібрати кришку, часто вона йде в комплекті. Вибравши погружной блендер з об'ємним склянкою, завужені донизу, ви зможете якісно збивати навіть невеликі порції продуктів.

Додаткові насадки для розширення функціональності

Робоча рукоятка блендера - універсальний предмет, до якого можна підключати безліч насадок як безпосередньо, так і через спеціальні редуктори.

Якими насадками комплектується блендер

Крім стандартної ноги, погружной блендер може мати в комплекті наступні насадки:

  • Віночок для збивання у вигляді краплі або спіралі відмінно впорається зі збивання яєць, вершків, кремів, замішаних суміш для омлетів, рідке тісто для млинців.
  • Краплеподібна насадка підійде для рідкого тесту, а спіральна для більш густого.
  • Насадка-міксер є подвійним віночок, приєднується до моторної частини через редуктор. З її допомогою ви зможете швидко приготувати тісто для тортів і кексів. Подвійний віночок здатний змішати і збити одночасно велику кількість інгредієнтів, перетворить в пишну піну вершки, яйця.
  • Насадка для приготування картопляного пюре. Має вигляд ноги, зі збільшеним діаметром підстави, спеціальними ножами і рівномірними отворами в нижній її частині. Незамінна для пюре, так як звичайними засобами його не отримати в звичній з дитинства консистенції.
  • Крюк для тесту допоможе при приготуванні бісквіту, сирників, оладок.
  • Вакуумний насос прибере повітря зі спеціальних контейнерів. Це рішення допоможе довше зберегти продукти свіжими.
  • Млинок - маленька чашка з особливим ножем на дні. Стане в нагоді для помелу кавових зерен, спецій, цукру, сухарів і інших твердих продуктів.

Подрібнювач - призначення і функціональність

Подрібнювач заслуговує на особливу увагу в питанні - як правильно вибрати блендер для будинку. Це чаша зі знімними ножами, закріпленими на дні. Вона закривається кришкою особливої ​​конструкції, оснащеної редуктором, до якої приєднується робоча рукоятка приладу. Саме подрібнювач, доповнений різними ножами і насадками, перетворює погружной блендер в міні-комбайн. З його допомогою ви подрібніть м'ясо, цибулю, горіхи, зелень, сир, шоколад, наріжете і натрете овочі.

Чаші для подрібнювачів вміщають від 350 мл до 2,2 л. У ємності великого розміру не складе труднощів переробити максимальний обсяг продуктів за одне завантаження. Чаші бувають скляні і пластикові. Пластик може з часом мутнеть і втрачати колір, забарвлюючись в колір продуктів. Важке скло таких недоліків не має, але його є ризик розбити. Для зручності чаша внизу оснащується гумовою підставкою-кришкою, що перешкоджає ковзанню.

Розмір чаш і склянок вибирайте виходячи з потреб. На одного або двох чоловік досить мінімальних параметрів. Наприклад, стакан для шейкерів беріть з допустимим обсягом завантаження 500-600 мл. Чаша для подрібнювача підійде об'ємом 300 мл. Якщо ж сім'я велика, простіше спочатку вибрати ємність побільше, ніж робити дворазову і більш завантаження продуктів.

Моделі з подрібнювачем обов'язково повинні бути потужними, інакше не вийде приготувати м'ясний фарш або печінковий паштет швидко і без перерви. Краща потужність для такого блендера - НЕ менш як 1600 Вт.

Крім стандартного ножа, подрібнювач може комплектуватися:

  • насадкою для шинкування;
  • насадкою для нарізки;
  • ножами для великої нарізки;
  • ножами для дрібної нарізки;
  • ножами для великого подрібнення;
  • ножами для тонкого подрібнення;
  • диском для нарізки скибочками.

Приємні бонуси від виробників

Провідні виробники блендерів в рекламних цілях і з турботою про покупців балують господинь різними дрібницями. Найчастіше це варіанти для зберігання прилади. Ви можете додатково знайти в комплекті або купити окремо:

  • Кріплення на стіну - блендер завжди під рукою, при цьому не займає вільний простір столу і кухонних шаф.
  • Підставка - ще один варіант для зберігання, що дозволяє споглядати техніку у всій красі, в деяких модифікаціях разом з насадками.
  • Мірний стакан - просто корисна штуковина, що замінює ваги, місткістю від 0,4 до 1,6 л.
  • Кришки для ємностей - для зручності зберігання перероблених продуктів, в тому числі в холодильнику.

На яких виробників звернути увагу

Стаціонарний блендер якого виробника краще вибрати - досить пікантний питання, на який відповісти дійсно складно. Якщо раніше на ринку були представлені розкручені світові бренди і китайські NoName, то сьогодні все змішалося.

Китай зробив крок пристойно вперед, і вироблена ним продукція відрізняється не тільки низькою ціною, але і гарною якістю. У той час як знайти справжній бренд, виготовлений не в Піднебесній, досить важко.

Проте, зверніть увагу на блендери:

  • Braun (Німеччина);
  • Bosch (Німеччина);
  • Philips (міжнародний концерн з головним офісом в Нідерландах).

Вони досить давно на ринку, встигли напрацювати хорошу репутацію. Більшість позитивних відгуків покупців доводиться саме на зазначені бренди. Крім того, у цих компаній добре налагоджено гарантійне та сервісне обслуговування.

З представлених саме «Брауні» самі функціональні. Їх міні-комбайни складно відрізнити від повнорозмірного кухонного агрегату. «Філіпс» зручні, легкі і компактні. Основна ж перевага «бошів» - тиха робота і довіру покупців, напрацьоване часом.

Якщо трійка лідерів виявиться не по кишені, придивіться до не настільки дорогим, але цілком робочим блендерам від компаній Tefal, Moulinex, Kenwood, Vitek, Saturn, Scarlett, Zelmer, Vitesse, Bamix.

У будь-якому випадку, вибираючи ту чи іншу модель, завжди порівнюйте характеристики і вивчайте реальні відгуки, з яких ви дізнаєтеся набагато більше, ніж з односторонніх обіцянок виробників. Або ж сподівайтеся на везіння, вибираючи блендер виключно по його дизайну і ціні.

Огляд популярних моделей

Можливо, цей невеликий огляд допоможе вас зробити остаточний вибір погружного блендера для будинку.

Недорогий Bosch MSM 6B700

щете функціональну і недорогу модель в номінації ціна-якість? Придивіться до Bosch MSM 6B700 з механічним управлінням. Незважаючи на невелику потужність в 350 Вт і наявність всього однієї швидкості, він добре справляється з основними завданнями. Блендерная нога -металева. Додатково комплектується мірним стаканом і подрібнювачем з кришками, віночком для збивання.

Модель відмінно впорається з приготуванням дитячого харчування, переб'є нарізане шматочками ніжне м'ясо на фарш, подрібнити горіхи, зіб'є вершки і яйця, зробить молочний коктейль. Слабке місце - ножі з недостатньо якісного металу. Тому цей блендер не рекомендується використовувати для подрібнення твердих продуктів, таких як спеції і кава.

Функціональний Bosch MSM 881X1

Віддаєте перевагу функціональність, не особливо звертаючи увагу на ціну? Тоді вам сподобається Bosch MSM 881X1, виконаний з металу. Він має потужність 800 Вт і 12 швидкісних режимів з функцією плавного регулювання, турборежим. У комплект входить подрібнювач, мірний стакан, млинок, віночок для збивання, насадка для замішування тіста. А також терка, насадка для нарізки кубиками і спеціальний диск, що дозволяє нарізати овочі скибочками.

Його гострі ножі впораються зі свіжими овочами та фруктами, зеленню, жилавим м'ясом. Ви легко приготуєте страви дитячого меню, коктейлі, замішані тісто. А ось заморожене м'ясо і лід подрібнювати в ньому не рекомендується.

Надійний Braun MQ 5077 Buffet +

Для цінителів надійності - Braun MQ 5077 Buffet +. 13500 оборотів в хвилину - ось на що здатний його мотор потужністю в потужність 750 Вт. Блендер має 21 швидкість з плавним регулюванням. Оснащується подрібнювачем на 1,5 л, мірним стаканом, віночком для збивання, насадкою для нарізки соломкою, насадкою для картопляного пюре і диском для нарізки скибочками. Погружной частини виготовлена ​​з металу, а рукоятка - з якісного пластику.

Модель не перегрівається при тривалій роботі. Є опція «Антіразбризгіваніе» і режим «Турбо». Швидко впорається з приготуванням дитячого харчування, подрібнити м'ясо на фарш, зіб'є крем і вершки, нарізання овочі. Його приємна особливість - приготування картопляного пюре, несхожого на клейстер, ніж страждають багато блендери.

Щоб правильно вибрати блендер для будинку, не економте на потужності і ергономіці. При цьому не женіться за кількістю швидкостей і безліччю кнопок. Якісний термостійкий пластик - оптимальний варіант для робочої рукоятки і для ємностей. Виходите зі своїх потреб. Якщо є кавомолка, не знадобиться млинок. При наявності міксера не потрібні віночки. Завжди можна взяти стандартну комплектацію і доповнити її згодом.

Реклама