Красуні

жіночій сайт

Як приготувати весільний торт в домашніх умовах - рецепт і секрети декору

Весільний торт - ефектна кульмінація святкування одруження. Це не просто десерт, він символізує сімейне благополуччя, достаток і щастя молодих. За переказами спільне розрізання цього шедевра остаточно об'єднує серця молодят. Зазвичай такий десерт роблять на замовлення. Ось тільки чи варто він дуже дорого. Для економії бюджету слід докладно розглянути, як приготувати весільний торт в домашніх умовах, і спробувати себе в ролі кондитера.

Плюси домашнього приготування

Кожне весілля неповторна, унікальна і є важливим життєвим подією для молодят. Зробити весільний торт своїми руками - значить створити справжню родзинку цього незабутнього дня, подарувати яскраві враження і продемонструвати свої кулінарні таланти всім гостям банкету, в тому числі дружину або молодому зятю.

Створення такого десерту - захоплюючий і не дуже складний процес. Навіть скромні кулінарні здібності дозволять створити шедевр, що викликає захоплення гостей. Головне - мати бажання, час, правильний настрій і якісні продукти.

Грамотна початкова підготовка

Зараз існує величезна кількість нескладних рецептів, що дають можливість приготувати смачний десерт до важливого торжества. Сучасні і нескладні методи декору дозволяють зробити його красивим і ексклюзивним. Але, перед тим як зробити весільний торт в домашніх умовах, необхідно все ретельно продумати.

Важливі моменти підготовки

Перш за все, слід придумати стиль оформлення, а також вибрати:

  • форму торта;
  • розмір і кількість ярусів;
  • колір;
  • підставку.

Кожен з цих пунктів має свої особливості, які слід розглянути докладно. Також слід визначитися з днем ​​приготування. Найкраще зробити це заздалегідь, за день або два. Необхідно подбати про місце зберігання і доставку. І тільки після цього вибирати рецепт для основи ласощі, його начинки і спосіб прикраси.

Різноманіття форм торта

Найпоширеніша форма весільного торта - кругла. Вона асоціюється з сонцем і за переказами обіцяє нареченим світле майбутнє і щастя. Десерт у вигляді серця позначає відданість і ніжність. Квадратний кулінарний шедевр - символ єднання душ і довгого спільного життя.

Не всі дотримуються класичного оформлення, зараз можна зустріти найрізноманітніші композиції, починаючи від правильних багатокутників - до незвичайних форм. При виборі слід орієнтуватися на загальну ідею для весілля і можливості дотриматися її при випічці торта

Зараз продаються різні форми, в тому числі з практичного силікону. В крайньому випадку, завжди можна зробити трафарет необхідної конфігурації і вирізати по ньому шари торта після випічки.

Вибір композиції і розміру

Розмір слід розраховувати, орієнтуючись на кількість запрошених гостей, виходячи з розрахунку 150-200 грамів на порцію. При вазі понад 3 кг його краще зробити багатоярусним. Нижня основа десерту в цьому випадку повинна бути не менше 2,5 кг.

Багаторівневий торт виглядає велично і розкішно. При цьому різні яруси можуть розташовуватися один на одному, на відстані, завдяки спеціальній підставці, або на різних по висоті підставках.

З композиційних рішень для домашнього приготування можна використовувати, наприклад, два серця розташованих поруч і з'єднаних в одне ціле. Одне серце при цьому можна уявити нареченим в костюмі, інший - нареченою в сукні.

Замість звичного торта можна зробити десерт з тістечок, оформлених в одному стилі. Такий десерт слід розкласти на багатоярусної підставці. На самому верху, щоб дотримати традиції спільного розрізання нареченим і нареченою торта, необхідно помістити невеликий одноярусний тортик. Тістечка легше перевозити, всі отримають однакові порції, ніхто не залишиться обділеним, а виглядає цей варіант чудово.

Кольорове рішення шедевра Найпопулярніший колір торта - білий. Він є символом невинності, трепетности і ніжності. Часто такий виріб прикрашають в тон банкетного залу, букета нареченої або спираючись на тематику весілля. Вибір відтінків традиціями не обмежений, можна зустріти весільні кулінарні шедеври самих різних кольорів і навіть в смужку.

Проблем з вибором кольору і прикрасою допоможе уникнути «голий» весільний торт. Інша назва для нього - Haked cake. Його перевага в максимальній натуральності. Видно всі верстви і прошарки, тим не менш, він виглядає привабливо, апетитно і здатний створити святкову атмосферу. Ягоди і дари природи - прикраса такого торта.

Підставка під весільний торт

Існує велике різноманіття підставок під кулінарні шедеври, що розрізняються формами і матеріалом. Це може бути класичний варіант або виконаний у вигляді коляски, вежі, водоспаду, карети.

Це пристосування здатне полегшити подачу торта, надати десерту акуратності і вишуканості. При цьому повинно бути збережено відповідність стилю. Можна не купувати таке пристосування, а взяти напрокат або зробити підкладку самому. Для цього слід використовувати щільний матеріал, обгорнутий харчовою фольгою. При декоруванні слід її прикрасити.

Премудрості приготування триповерхового торта

Отже, все продумано і приготовлено. Тепер залишилося розглянути, як приготувати весільний торт. Для цього необхідно вибрати рецепт, начинку для нього і розібратися з прикрасою.

Приготування основи десерту

Варіантів основи весільного торта існує безліч. Найпоширенішим і простим у застосуванні тестом служить бісквіт. Він смачний, пишний і легко ріжеться, тому слід розглянути приготування триярусного десерту з бісквітної основою. За бажанням можна зробити кожен ярус з різного тіста.

Для торта 6-7 кг необхідно приготувати форми різних діаметрів з різницею в 8 см. Для нижнього ярусу слід використовувати розміром 28 см. Бисквитное тісто з розрахунку на один корж:

  • 2/3 склянки цукру;
  • 4 яйця;
  • 2/3 склянки борошна;
  • ванільний цукор за смаком.

Спочатку слід збити до пишної стійкої маси яйця і цукор. Далі ввести муку, ванільний цукор і акуратно перемішати. Отримане тісто вилити у форму, вона повинна бути заповнена на 2/3 від обсягу. Потім поставити в духовку, розігріту до 180 градусів на півгодини. Щоб бісквіт був пишним, такі порції заздалегідь готувати не слід. Після охолодження всіх заготовок кожну основу потрібно розрізати уздовж на дві частини.

Начинка для весільного десерта

Бісквіт добре поєднується з найрізноманітнішими начинками. Для весільного варіанту бажано вибирати легкий крем на основі суфле, маскарпоне, вершків, йогурту, фруктів і ягід.

Використання для багатоярусних тортів суфле як прошарок допомагає відмінно зберегти форму виробу. Для його приготування необхідно розвести у воді 1,5 столової ложки желатину. Далі збити 4 білки зі склянкою цукру, ввести набряклий желатин і акуратно перемішати.

На бісквіт виливати тонким шаром. Перед тим як робити весільний торт далі, його слід поставити в холодильник для затвердіння. Необхідно начинити кожну основу окремо.

Декорування - заключний етап

Тепер необхідно отриманий виріб прикрасити. Розглянемо, як зробити весільний торт з мастики. Цей матеріал є найпоширенішим і зручним для декорування солодких виробів, в тому числі в домашніх умовах.

Існують різні види мастики. Більш пластичної є маса на основі згущеного молока. Для її приготування потрібно взяти 200 грамів згущеного молока, а також:

  • склянка цукрової пудри;
  • стакан з гіркою сухого молока;
  • 1 столову ложку коньяку.

Спочатку слід змішати цукор і сухе молоко, потім додати згущене молоко і коньяк. Можна додати дві краплі лимонного соку. Вимішувати до отримання пластичної консистенції. Відкласти в сторону на 40 хвилин, обернувши харчовою плівкою.

Спочатку розгортають мастику для обтягування кожного ярусу. Розгортати слід не дуже тонко. Кожен ярус акуратно обертають мастикою. Щоб яруси добре трималися, між ними слід покласти крем.

Прикрасити торт можна вирізаними фігурками з мастики, живими квітами, пелюстками троянд. Для прикраси можна купити готові фігурки.

Весільний торт - важлива деталь торжества молодят. Будь-який вибраний рецепт для домашнього приготування при його дотриманні дозволить отримати ніжне і смачне ласощі. Створений своїми руками і чарує смаком, він допоможе гідно завершити банкет і поділитися нареченому і нареченій своїм щастям з гостями.

Реклама